iOS 13.4 по всяка вероятност ще е последната актуализация от дългата поредица преди старта на iOS 14, но дори и в края на цикъла, бета версиите все още предлагат множество изненади за бъдещето на операционната система на Apple.

Например, когато първата бета версия на iOS 13.4 беше пусната по-рано този месец, беше открит API, наречен CarKey, който на пръв поглед ще позволи на потребителите да отключват автомобилите си с iPhone и Apple Watch. Сега в третата бета версия на операционната система, изниква още по-интересна функция, която доказва, че компанията работи върху опция за онлайн възстановяване на iOS. Това е и поредният намек за бъдещите смартфони без портове, които може би ще видим скоро. За съжаление новата функция не е достъпна към момента, тъй като е в процес на разработка, но изглежда, че ще работи подобно на macOS Internet Recovery, която съществува от години. В крайна сметка, ако единствената причина да включите телефона си към нещо е да го заредите, или да възстановите операционната система, за какво ще ви е нужен порт, когато имате безжично зареждане и опция за възстановяване онлайн?

Скорошно изтичане също така предполага, че iPhone 12 ще поддържа WiFi стандарта 802.11ay, който се очаква да бъде въведен по-късно тази година и, който би направил скоростта на прехвърляне мълниеносна, а евентуалният процес на възстановяване – по-бърз от досегашния.