Изберете страница

Последната актуализация на фирмуера на AirPods Pro обърква шумоподтискането

Една от най-добрите характеристики на новите AirPods Pro е тяхната активна функция за шумоподтискане (ANC). Въпреки, че тя отдавна съществува в голям брой модели на други фирми, Apple е успяла да я претвори по характерния си начин, за да създаде един наистина добър продукт.

За съжаление обаче изглежда, че този комфорт беше сравнително краткотраен, след като публикации в Reddit твърдят, че последната актуализация на фирмуера на AirPods Pro е влошила шумоподтискането. Всъщност новият софтуер подобрява някои елементи на прозводителонстта и честотните характеристики, но има значителен спад в шумозаглушаването, особено що се отнася до басовете. Или по-просто казана, надграждането на фирмуера означава, че шумове от влак, или самолет например, няма да бъдат блокирани така ефективно, както преди.

Именно заради това, новата актуализация с номер 2C45 е изтеглена от компанията и със сигурност се очаква корекция, но за съжаление, ако тя вече се е инсталирала на вашите слушалки, няма начин да върнете версията назад. Всъщност целият цикъл на ъпдейт на фирмуера при AirPods Pro е доста непрозрачен, защото актуализациите се случват без знанието на потребителите. Нужно е само слушалките да са сдвоени с телефона ви и да се намират наблизо, като няма опция за отказ. Много хора обаче смятат, че проблемите са започнали още с предишната версия на фирмуера 2B588, така че дори и вече да сте с последната, не съжалявайте – всички очакваме с нетърпение следващия ъпдейт!

Ако все още не знаете как да проверите с коя версия на фирмуера сте, то отворете настройките, докато слушалките са свързани и кликнете върху About, там ще видите AirPods Pro и подробностите за тях. А що се отнася до това, какво може би трябва да направи компанията в бъдеще – със сигурност е добра идея да позволи ръчна промяна на нивото на шумоподтискане от страна на потребителите, въпреки че автоматичния ANC работи наистина добре.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This