Една от най-добрите характеристики на новите AirPods Pro е тяхната активна функция за шумоподтискане (ANC). Въпреки, че тя отдавна съществува в голям брой модели на други фирми, Apple е успяла да я претвори по характерния си начин, за да създаде един наистина добър продукт.

За съжаление обаче изглежда, че този комфорт беше сравнително краткотраен, след като публикации в Reddit твърдят, че последната актуализация на фирмуера на AirPods Pro е влошила шумоподтискането. Всъщност новият софтуер подобрява някои елементи на прозводителонстта и честотните характеристики, но има значителен спад в шумозаглушаването, особено що се отнася до басовете. Или по-просто казана, надграждането на фирмуера означава, че шумове от влак, или самолет например, няма да бъдат блокирани така ефективно, както преди.

Именно заради това, новата актуализация с номер 2C45 е изтеглена от компанията и със сигурност се очаква корекция, но за съжаление, ако тя вече се е инсталирала на вашите слушалки, няма начин да върнете версията назад. Всъщност целият цикъл на ъпдейт на фирмуера при AirPods Pro е доста непрозрачен, защото актуализациите се случват без знанието на потребителите. Нужно е само слушалките да са сдвоени с телефона ви и да се намират наблизо, като няма опция за отказ. Много хора обаче смятат, че проблемите са започнали още с предишната версия на фирмуера 2B588, така че дори и вече да сте с последната, не съжалявайте – всички очакваме с нетърпение следващия ъпдейт!

Ако все още не знаете как да проверите с коя версия на фирмуера сте, то отворете настройките, докато слушалките са свързани и кликнете върху About, там ще видите AirPods Pro и подробностите за тях. А що се отнася до това, какво може би трябва да направи компанията в бъдеще – със сигурност е добра идея да позволи ръчна промяна на нивото на шумоподтискане от страна на потребителите, въпреки че автоматичния ANC работи наистина добре.