От филми до опери и комикси, Стив Джоб несъмнено вдъхнови много творчество през годините, но едно от най-оригиналните произведения, които можем да срещнем е неговият портрет, създаден изцяло от електронни отпадъци, дело но художника Джейсън Месиър от Сан Франциско.

Портретът възпроизвежда легендарната снимка на Джобс, направена през 2006 година от Албърт Уотсън, първоночално поръчана от Fortune и използвана за корица на биографичната книга на Уолтър Исаксън през 2011 година.

Това, което го прави особено интересен е фактът, че материалите, използвани за създаването му не са избрани произволно. Той е направен с помощта на 20 кг електронни отпадъци, сред които телефони (въпреки че не са iPhone), iPod, слушалки, Mac клавиатури, CD-R, батерии, мишки и памети, което показва влиянието на Джобс върху технологиите, на чиято революция той отдаде живота си. Портретът първоначално е продаден в началото на 2014 година, но собственикът му сега отново го продава, защото домът му е бил разрушен от ураган, а желаещите да го купят, могат да се свържат с него на имейл nickjobsforsale@gmail.com.