Изберете страница

Поредното абсурдно дело – патентен трол с претенции към iMessage

Apple не веднъж е била жертва на абсурдни претенции на патентните тролове и изглежда тази година отново няма да се размине с това.

Seatoun Media твърди, че с приложението си iMessage, компанията нарушава патент от 2002 година, който описва система за записване на гласови съобщения. Целта на това изобретение е да осигури гъвкав метод и система, позволяваща записването и възпроизвеждането на гласови съобщения, за поръчки по време на телефонни обаждания, без не обходимост от превключване и обработка.

Може би не е изненада, че делото е заведено в Източен Тексас, любимата юрисдикция на патентните тролове, където през октомври Apple беше осъдена да заплати над 300 милиона долара за предполагаемо нарушение на патенти във връзка с Face Time и iMessage.

Компанията разкрива, че още от 2014 година се бори с фирми, които не се занимават с нищо друго, освен опити да измъкнат пари от големите, купувайки стари патенти и търсейки илюзорни нарушения. В момента Apple е въвлечена и в още едно съдебно дело с Nokia, за повече от пет патента, за което двата гиганта уж бяха сключили споразумение през 2011 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This