Изберете Страница

Поредното абсурдно дело – патентен трол с претенции към iMessage

Apple не веднъж е била жертва на абсурдни претенции на патентните тролове и изглежда тази година отново няма да се размине с това.

Seatoun Media твърди, че с приложението си iMessage, компанията нарушава патент от 2002 година, който описва система за записване на гласови съобщения. Целта на това изобретение е да осигури гъвкав метод и система, позволяваща записването и възпроизвеждането на гласови съобщения, за поръчки по време на телефонни обаждания, без не обходимост от превключване и обработка.

Може би не е изненада, че делото е заведено в Източен Тексас, любимата юрисдикция на патентните тролове, където през октомври Apple беше осъдена да заплати над 300 милиона долара за предполагаемо нарушение на патенти във връзка с Face Time и iMessage.

Компанията разкрива, че още от 2014 година се бори с фирми, които не се занимават с нищо друго, освен опити да измъкнат пари от големите, купувайки стари патенти и търсейки илюзорни нарушения. В момента Apple е въвлечена и в още едно съдебно дело с Nokia, за повече от пет патента, за което двата гиганта уж бяха сключили споразумение през 2011 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This