Изберете Страница

Поредното абсурдно дело – патентен трол с претенции към iMessage

Apple не веднъж е била жертва на абсурдни претенции на патентните тролове и изглежда тази година отново няма да се размине с това.

Seatoun Media твърди, че с приложението си iMessage, компанията нарушава патент от 2002 година, който описва система за записване на гласови съобщения. Целта на това изобретение е да осигури гъвкав метод и система, позволяваща записването и възпроизвеждането на гласови съобщения, за поръчки по време на телефонни обаждания, без не обходимост от превключване и обработка.

Може би не е изненада, че делото е заведено в Източен Тексас, любимата юрисдикция на патентните тролове, където през октомври Apple беше осъдена да заплати над 300 милиона долара за предполагаемо нарушение на патенти във връзка с Face Time и iMessage.

Компанията разкрива, че още от 2014 година се бори с фирми, които не се занимават с нищо друго, освен опити да измъкнат пари от големите, купувайки стари патенти и търсейки илюзорни нарушения. В момента Apple е въвлечена и в още едно съдебно дело с Nokia, за повече от пет патента, за което двата гиганта уж бяха сключили споразумение през 2011 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This