Изберете страница

Поредните догадки за името на десетия юбилеен модел iPhone

Apple ще представи цели три модела iPhone тази година, като два от тях ще са регулярния ъпгрейд на миналогодишните, а третият е този, който всички очакваме със затаен дъх – десетия юбилеен iPhone, който ще отбележи годишнината на емблематичния смартфон с пълен редизайн и куп нови функции.

Как обаче ще ги нарече компанията? Всички ние ги споменаваме като iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8, но все повече доклади сочат, че имената им няма да бъдат такива.

Наскоро научихме, че на 12 септември всъщност ще видим iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone Edition. Други източници твърдят, че юбилейният модел ще се нарича iPhone X, а трети настояват, че имената им ще са iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone X Edition. Всичко това е много объркващо, а в цялата тази каша се намеси и популярният лейкър Евън Блас (@evleaks), който разбира се има свое виждане по въпроса за названията:

Твърденията му са базирани на информация от вътрешната база данни на неназован голям, европейски оператор, според които Edition ще присъства в името на най-луксозния модел iPhone тази година, но не е ясно дали то ще е iPhone X Edition или само iPhone Edition. Можем да допуснем също, че десетият юбилеен модел ще се казва iPhone 8 Edition.

Всъщност какво значение има самото име на устройството, когато то въплащава надеждите на потребителите за промяна и тези на самата компания за по-големи продажби? Както и да се казва най-луксозния модел iPhone тази година, той ще струва близо 1000 долара и ще донесе на феновете дългоочаквани промени като OLED дисплей от край до край, възможност за безжично зареждане, подобрена водоустойчивост, опция за лицево разпознаване и възможност за използване на приложения с добавена реалност. Мистерията около името му ще се разбули следавщия вторник, когато Тим Кук излезе на сцената на новата конферентна зала Steve Jobs Theater и прикове вниманието на феновете по цял свят с поредното малко лъскаво устройство в ръка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This