Apple ще представи цели три модела iPhone тази година, като два от тях ще са регулярния ъпгрейд на миналогодишните, а третият е този, който всички очакваме със затаен дъх – десетия юбилеен iPhone, който ще отбележи годишнината на емблематичния смартфон с пълен редизайн и куп нови функции.

Как обаче ще ги нарече компанията? Всички ние ги споменаваме като iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8, но все повече доклади сочат, че имената им няма да бъдат такива.

Наскоро научихме, че на 12 септември всъщност ще видим iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone Edition. Други източници твърдят, че юбилейният модел ще се нарича iPhone X, а трети настояват, че имената им ще са iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone X Edition. Всичко това е много объркващо, а в цялата тази каша се намеси и популярният лейкър Евън Блас (@evleaks), който разбира се има свое виждане по въпроса за названията:

Твърденията му са базирани на информация от вътрешната база данни на неназован голям, европейски оператор, според които Edition ще присъства в името на най-луксозния модел iPhone тази година, но не е ясно дали то ще е iPhone X Edition или само iPhone Edition. Можем да допуснем също, че десетият юбилеен модел ще се казва iPhone 8 Edition.

Всъщност какво значение има самото име на устройството, когато то въплащава надеждите на потребителите за промяна и тези на самата компания за по-големи продажби? Както и да се казва най-луксозния модел iPhone тази година, той ще струва близо 1000 долара и ще донесе на феновете дългоочаквани промени като OLED дисплей от край до край, възможност за безжично зареждане, подобрена водоустойчивост, опция за лицево разпознаване и възможност за използване на приложения с добавена реалност. Мистерията около името му ще се разбули следавщия вторник, когато Тим Кук излезе на сцената на новата конферентна зала Steve Jobs Theater и прикове вниманието на феновете по цял свят с поредното малко лъскаво устройство в ръка.