Изберете страница

Популярното фото-приложение Halide получи нови функции и ефекти

Популярното фото-приложение Halide, което предоставя на потребителите на iPhone по-голям контрол върху камерата на устройството при снимане, получи основна актуализация, която добавя наколко нови функции.

Снимките с портретен ефект вече са налични и в приложението, като то предоставя комбинация от интелигентно откриване на лице и точка на интерес, за да създаде портретите със замазан фон. Portrait Mode се комбинира с новата функция Depth Peaking, която е така проектирана, че да показва облика на 3D пространството при заснемане на кадъра, изпълзвайки дълбочинни ефекти. Новият режим Portrait Preview ще ви покаже и предварителен преглед на ефекта Portrait, когато е включен.

Всички снимки, заснети с този ефект, могат да бъдат прегледани с помощта на нов инструмент за триизмерно виждане, който ви позвоялва да се „разхождате“ в заснетите сцени, за да видите дълбочината по нов начин.

За собствениците на iPhone X, Halide вече предлага поддръжка на предната TrueDepth камера и нов набор инструменти за самостоятелно използване на ефектите. Предната камера поддържа и дълбочина на въртене и експортиране на дълбочинни карти, които могат да бъдат запазени в други редактори на изображения.

В допълнение към тези нови функции, Halide 1.7 предлага по-кратко време за заснемане, по-добра реакция и по-бързо стартиране, заедно с дизайнерските опции и поддръжка за отваряне на снимките в приложението Darkroom за редактиране с едно докосване. За да отпразнува старта на новата версия, компанията намали цената на Halide на 6.49 лв до утре.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This