Популярното фото-приложение Halide, което предоставя на потребителите на iPhone по-голям контрол върху камерата на устройството при снимане, получи основна актуализация, която добавя наколко нови функции.

Снимките с портретен ефект вече са налични и в приложението, като то предоставя комбинация от интелигентно откриване на лице и точка на интерес, за да създаде портретите със замазан фон. Portrait Mode се комбинира с новата функция Depth Peaking, която е така проектирана, че да показва облика на 3D пространството при заснемане на кадъра, изпълзвайки дълбочинни ефекти. Новият режим Portrait Preview ще ви покаже и предварителен преглед на ефекта Portrait, когато е включен.

Всички снимки, заснети с този ефект, могат да бъдат прегледани с помощта на нов инструмент за триизмерно виждане, който ви позвоялва да се „разхождате“ в заснетите сцени, за да видите дълбочината по нов начин.

За собствениците на iPhone X, Halide вече предлага поддръжка на предната TrueDepth камера и нов набор инструменти за самостоятелно използване на ефектите. Предната камера поддържа и дълбочина на въртене и експортиране на дълбочинни карти, които могат да бъдат запазени в други редактори на изображения.

В допълнение към тези нови функции, Halide 1.7 предлага по-кратко време за заснемане, по-добра реакция и по-бързо стартиране, заедно с дизайнерските опции и поддръжка за отваряне на снимките в приложението Darkroom за редактиране с едно докосване. За да отпразнува старта на новата версия, компанията намали цената на Halide на 6.49 лв до утре.