Изберете страница

Популярното фото-приложение Halide получи нови функции и ефекти

Популярното фото-приложение Halide, което предоставя на потребителите на iPhone по-голям контрол върху камерата на устройството при снимане, получи основна актуализация, която добавя наколко нови функции.

Снимките с портретен ефект вече са налични и в приложението, като то предоставя комбинация от интелигентно откриване на лице и точка на интерес, за да създаде портретите със замазан фон. Portrait Mode се комбинира с новата функция Depth Peaking, която е така проектирана, че да показва облика на 3D пространството при заснемане на кадъра, изпълзвайки дълбочинни ефекти. Новият режим Portrait Preview ще ви покаже и предварителен преглед на ефекта Portrait, когато е включен.

Всички снимки, заснети с този ефект, могат да бъдат прегледани с помощта на нов инструмент за триизмерно виждане, който ви позвоялва да се „разхождате“ в заснетите сцени, за да видите дълбочината по нов начин.

За собствениците на iPhone X, Halide вече предлага поддръжка на предната TrueDepth камера и нов набор инструменти за самостоятелно използване на ефектите. Предната камера поддържа и дълбочина на въртене и експортиране на дълбочинни карти, които могат да бъдат запазени в други редактори на изображения.

В допълнение към тези нови функции, Halide 1.7 предлага по-кратко време за заснемане, по-добра реакция и по-бързо стартиране, заедно с дизайнерските опции и поддръжка за отваряне на снимките в приложението Darkroom за редактиране с едно докосване. За да отпразнува старта на новата версия, компанията намали цената на Halide на 6.49 лв до утре.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This