Sleep Cycle е популярно приложение за проследяване на съня, достъпно до сега само за iPhone, но от него вече ще могат да се възползват и собствениците на Apple Watch. С новата апликация, те ще имат още повече функции за по-добро събуждане, както и опция „хъркане“.

Sleep Cycle използва технология за анализ на звука, за да открие кога потребителят хърка и да го предупреди внимателно с тиха вибрация, чрез часовника. Компанията твърди, че това няма да ви накара да се събудите, а просто да промените позата си, за да спрете да хъркате.

Освен това приложението има и тиха функция за събуждане, за да не тревожите никой, когато трябва да станете по-рано. То проследява сърдечния ритъм, предоставяйки данни, които можете да прегледате когато се събудите.

Всъщност хъркането по време на сън е по-вероятно да се появи в определени пози – нопример, ако спите по гръб, а предотвратяването му, чрез лекичко „побутване“, означава повече здрав сън и по-малко неудобства за тези около вас. Приложението следи движението ви, в опит да различи фазите на сън и да предостави информация за продължителността и качеството му, която може да бъде видяна както на часовника, така и на телефона и да бъде използвана за определяне на най-доброто време за събуждане сутрин.

Sleep Cycle вече е достъпно за сваляне и има набор безплатни функции, както и други, които могат да бъдат добавени чрез премиум абонамент от 29.99 долара на година.