Стартиращият от 1099 долара iPhone Xs Max е най-скъпият смартфон, който Apple някога е продавала. Ето защо съвсем логично и разходите за ремонт ще бъдат по-големи, но когато погледнете цифрите в перспектива, те може би звучат ужасно нелепо.

Преди да продължим трябва да отбележим, че AppleCare+ може да намали значително разходите за някои ремонти и е препоръчителен вариант, ако имате възможността да я закупите, но ако нямате AppleCare+ и ограничената ви едногодишна гараниця е изтекла, Apple ще ви таксува 599 долара за поправка в графата „други щети“ при iPhone Xs Max.

Както вече може би знаете, от тази седмица компанията намали цената на своя миналогодишен модел iPhone 8 на 599 долара, което означава, че той струва точно толкова, колкото и евентуалният ремонт на новия iPhone Xs Max. Още по-нелепо звучи сравнението, ако вземем предвид цената на по-стария iPhone 7, който две години след старта си струва само 449 долара, или с цели 150 долара по-малко от ремонта на лъскавия нов флагман…

Тези сравнения, колкото и невероятно да звучат, вече са факт и можем единствено да ви пожелаем да не изпадате в ситуацията да посещавате сервиз.