Видяхте ли ги? Те са точно пред очите ви и все пак са хитро прикрити в стилизирания образ на добре познатата ни нахапана ябълка. Да, поканата за дългоочакваното събитие на Apple, което ще се проведе на 12 септември в новата конферентна зала Steve Jobs в Apple Park, крие хитри препратки към десетия юбилеен модел iPhone.

Ето теориите на някои по-наблюдателни журналисти.

Джоана Стърн от Wall Street Journal посочва, че червеното, бялото и синьото в стилизираното лого не са само цветове, а изобразяват три отделни телефона:

И това е само върхът на айсберга. Следващата препратка е към очакваната висока цена на юбилейния модел и е открита от Алберто Багноли, който оприличава едната сянка на кредитна карта – хитър намек да си приготвим пари за най-скъпия модел в тазгодишното поколение:

Следват предположения за заоблените ъгли на телефона:

И дори за изцяло нов цвят:

Или за скрито потвърждение на OLED дисплея:

Ако продължим да се взираме и опитаме да премахнем част от магията с Photoshop филтър, за да изчезне изкривяването, можем да допуснем, че логото съдържа дори част от HomePod – интелигентния високоговорител на Apple.

Освен това самата покана небрежно подсказва, че това ще е първото събитие, което ще се проведе в Steve Jobs Theater и освен хардеура, ще видим и нея, заедно с първите й посетители от медиите. Но стига толкова, подразнихме любопитството ви, а сега всички заедно ще продължим да следим спекулациите до заветната дата, когато всичко ще стане ясно.