iOS 11.3 вече изисква допълнителни действия от потребителите в страниците, за да се попълнят автоматично имената и паролите им, което е досадно наистина, но и означава по-голяма сигурност. Втората промяна добавя предупреждения при въвеждане на лична информация в некриптирани уеб страници, след преди това само отварянето им беше достатъчно, за да се попълнят вашите имена и пароли за сайта.

Ако вече сте с iOS 11.3, ще трябва да докоснете полето, за да се попълнят данните, които се наложи да изберете от съхранените опции в долната част на екрана. Apple не посочва причината за тази промяна, но всъщност е очевидно, че иска да предотврати подаването на потребителска информация във формуляри, за които не сте сигурни, например фишинг сайтове.

Това изискване за допълнително действие ще гарантира, че потребителят е наясно какво прави и къде въвежда данните си, а Safari ще ви предупреди и, ако започнете да ги въвеждате в некриптиран сайт, като съобщението се извежда в полето за интелигентно търсене в горната част на екрана.

Ето и всички промени в браузъра: