Изберете Страница

Печалбата на App Store е 70 милиарда долара

В подготовка за годишнтата си конференция WWDC 2017 следващата седмица в Сан Хосе, Apple разкри колко е спечелил нейния магазин за приложения, от както отвори врати на 10 юли 2008 година.

Сумата звучи невероятно, дори за компания от ранга на Apple – 70 милиарда долара за последните девет години, а гитантът твърди, че изтеглянията са се увеличили с над 70% само през последната година.

Разбира се част от този процент може би се дължи на въвеждането на абонаментния модел за всички 25 категории приложения в магазина, в резултат на което активните платени абонати са се увеличили с 58%, включително и тези за приложенията Netflix, Hulu и Tastemade.

Apple потвърди също така и, че най-големите категории продължават да бъдат Games и Entertainment, но приложенията от Lifestyle и Health and Fitness са увеличили дела си със 70% през годината. Най-бързо развиващата се категория е Photo and Video, което си личи от 90% ръст и поне в известна степен е отражение на успеха на iPhone 7 Plus и неговата иновативна камера.

Компанията направи нещата много по-лесни за разработчиците с радикално променения процес на преглед и одобрението от 24 часа до два дни, което гарантира, че корекциите могат да бъдат качвани много по-бързо.

Сигурно сте забелязали, че някои от апликациите, които качвате идват с предупреждение, че разработчикът трябва да ги актуализира, преди да спрат да работят. Това може да е разочароващо за някои потребители, но Apple заяви, че ще поддържа високото качество на приложенията в своя магазин. Именно този контрол е една от ключовите характеристики в App Store, която го отличава от еквивалента му за Android. Компанията премахва и приложенията, които вече са остарели и не отговарят на указанията й.

От своя страна разработчиците отдавна искаха въвеждането на функция, която да им позволи да отговарят пряко на потребителите, за да им окажат помощ, или просто да им благодарят и тя вече е налична.

Девет години по-късно App Store продължава да се развива и да е предпочитаното място за пуликуване на приложения от страна на разработчиците.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар