Изберете Страница

Печалбата на App Store е 70 милиарда долара

В подготовка за годишнтата си конференция WWDC 2017 следващата седмица в Сан Хосе, Apple разкри колко е спечелил нейния магазин за приложения, от както отвори врати на 10 юли 2008 година.

Сумата звучи невероятно, дори за компания от ранга на Apple – 70 милиарда долара за последните девет години, а гитантът твърди, че изтеглянията са се увеличили с над 70% само през последната година.

Разбира се част от този процент може би се дължи на въвеждането на абонаментния модел за всички 25 категории приложения в магазина, в резултат на което активните платени абонати са се увеличили с 58%, включително и тези за приложенията Netflix, Hulu и Tastemade.

Apple потвърди също така и, че най-големите категории продължават да бъдат Games и Entertainment, но приложенията от Lifestyle и Health and Fitness са увеличили дела си със 70% през годината. Най-бързо развиващата се категория е Photo and Video, което си личи от 90% ръст и поне в известна степен е отражение на успеха на iPhone 7 Plus и неговата иновативна камера.

Компанията направи нещата много по-лесни за разработчиците с радикално променения процес на преглед и одобрението от 24 часа до два дни, което гарантира, че корекциите могат да бъдат качвани много по-бързо.

Сигурно сте забелязали, че някои от апликациите, които качвате идват с предупреждение, че разработчикът трябва да ги актуализира, преди да спрат да работят. Това може да е разочароващо за някои потребители, но Apple заяви, че ще поддържа високото качество на приложенията в своя магазин. Именно този контрол е една от ключовите характеристики в App Store, която го отличава от еквивалента му за Android. Компанията премахва и приложенията, които вече са остарели и не отговарят на указанията й.

От своя страна разработчиците отдавна искаха въвеждането на функция, която да им позволи да отговарят пряко на потребителите, за да им окажат помощ, или просто да им благодарят и тя вече е налична.

Девет години по-късно App Store продължава да се развива и да е предпочитаното място за пуликуване на приложения от страна на разработчиците.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This