Изберете страница

Печалбата на App Store е 70 милиарда долара

В подготовка за годишнтата си конференция WWDC 2017 следващата седмица в Сан Хосе, Apple разкри колко е спечелил нейния магазин за приложения, от както отвори врати на 10 юли 2008 година.

Сумата звучи невероятно, дори за компания от ранга на Apple – 70 милиарда долара за последните девет години, а гитантът твърди, че изтеглянията са се увеличили с над 70% само през последната година.

Разбира се част от този процент може би се дължи на въвеждането на абонаментния модел за всички 25 категории приложения в магазина, в резултат на което активните платени абонати са се увеличили с 58%, включително и тези за приложенията Netflix, Hulu и Tastemade.

Apple потвърди също така и, че най-големите категории продължават да бъдат Games и Entertainment, но приложенията от Lifestyle и Health and Fitness са увеличили дела си със 70% през годината. Най-бързо развиващата се категория е Photo and Video, което си личи от 90% ръст и поне в известна степен е отражение на успеха на iPhone 7 Plus и неговата иновативна камера.

Компанията направи нещата много по-лесни за разработчиците с радикално променения процес на преглед и одобрението от 24 часа до два дни, което гарантира, че корекциите могат да бъдат качвани много по-бързо.

Сигурно сте забелязали, че някои от апликациите, които качвате идват с предупреждение, че разработчикът трябва да ги актуализира, преди да спрат да работят. Това може да е разочароващо за някои потребители, но Apple заяви, че ще поддържа високото качество на приложенията в своя магазин. Именно този контрол е една от ключовите характеристики в App Store, която го отличава от еквивалента му за Android. Компанията премахва и приложенията, които вече са остарели и не отговарят на указанията й.

От своя страна разработчиците отдавна искаха въвеждането на функция, която да им позволи да отговарят пряко на потребителите, за да им окажат помощ, или просто да им благодарят и тя вече е налична.

Девет години по-късно App Store продължава да се развива и да е предпочитаното място за пуликуване на приложения от страна на разработчиците.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This