Изберете Страница

Пет години след смъртта си, Стив Джобс продължава да е сред най-известните технологични лидери

Според проучване сред 700 учредители на технологични компании, покойният вече Стив Джобс, продължава да бъде сред лидерите, от които хората се възхищават най-много.

В анкетата, той се нарежда на четвърто място, след Елън Мъск (Tesla), Марк Зукърбърг (Facebook) и Джеф Безос (Amazon). Организаторите на проучването, First Round Capital разказват, че тя съдържала 125 имена, които трябвало да бъдат подредени, според своята популярност. За съжаление отговорите не са обосновани, но фактът, че Стив Джобс изпреварва 120 от предложенте лидери, е достатъчно показателен за неговия принос в технологичния свят.

Наследството на визионера, продължава да се усеща в Apple, въпреки увеличаването на печалбите, след като Тим Кук пое поста му. Компанията все още разчита на продуктовите линии, въведени по време на управлението на Джобс и конкретно на iPhone – смартфонът, който промени света и начина, по който си взаимодействаме с телефоните.

Класирането му сред първите, дори и посмъртно, има особено голямо значение и поради наложилата се напоследък в индустрията тенденция, продукти и иновации да се забравят сравнително бързо.

Всъщност самият Джобс споделя преди врем: „Всичко, което съм направил през живота си, ще бъде отживелица, когато стана на 50 години.“

Фактът, че сянката му все още витае над Силициевата долина е впечатляващ и повдига въпроса, защо настоящите директори на Apple не са в този списък?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This