Изберете Страница

Пет години след смъртта си, Стив Джобс продължава да е сред най-известните технологични лидери

Според проучване сред 700 учредители на технологични компании, покойният вече Стив Джобс, продължава да бъде сред лидерите, от които хората се възхищават най-много.

В анкетата, той се нарежда на четвърто място, след Елън Мъск (Tesla), Марк Зукърбърг (Facebook) и Джеф Безос (Amazon). Организаторите на проучването, First Round Capital разказват, че тя съдържала 125 имена, които трябвало да бъдат подредени, според своята популярност. За съжаление отговорите не са обосновани, но фактът, че Стив Джобс изпреварва 120 от предложенте лидери, е достатъчно показателен за неговия принос в технологичния свят.

Наследството на визионера, продължава да се усеща в Apple, въпреки увеличаването на печалбите, след като Тим Кук пое поста му. Компанията все още разчита на продуктовите линии, въведени по време на управлението на Джобс и конкретно на iPhone – смартфонът, който промени света и начина, по който си взаимодействаме с телефоните.

Класирането му сред първите, дори и посмъртно, има особено голямо значение и поради наложилата се напоследък в индустрията тенденция, продукти и иновации да се забравят сравнително бързо.

Всъщност самият Джобс споделя преди врем: „Всичко, което съм направил през живота си, ще бъде отживелица, когато стана на 50 години.“

Фактът, че сянката му все още витае над Силициевата долина е впечатляващ и повдига въпроса, защо настоящите директори на Apple не са в този списък?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This