Изберете Страница

Пет години след смъртта си, Стив Джобс продължава да е сред най-известните технологични лидери

Според проучване сред 700 учредители на технологични компании, покойният вече Стив Джобс, продължава да бъде сред лидерите, от които хората се възхищават най-много.

В анкетата, той се нарежда на четвърто място, след Елън Мъск (Tesla), Марк Зукърбърг (Facebook) и Джеф Безос (Amazon). Организаторите на проучването, First Round Capital разказват, че тя съдържала 125 имена, които трябвало да бъдат подредени, според своята популярност. За съжаление отговорите не са обосновани, но фактът, че Стив Джобс изпреварва 120 от предложенте лидери, е достатъчно показателен за неговия принос в технологичния свят.

Наследството на визионера, продължава да се усеща в Apple, въпреки увеличаването на печалбите, след като Тим Кук пое поста му. Компанията все още разчита на продуктовите линии, въведени по време на управлението на Джобс и конкретно на iPhone – смартфонът, който промени света и начина, по който си взаимодействаме с телефоните.

Класирането му сред първите, дори и посмъртно, има особено голямо значение и поради наложилата се напоследък в индустрията тенденция, продукти и иновации да се забравят сравнително бързо.

Всъщност самият Джобс споделя преди врем: „Всичко, което съм направил през живота си, ще бъде отживелица, когато стана на 50 години.“

Фактът, че сянката му все още витае над Силициевата долина е впечатляващ и повдига въпроса, защо настоящите директори на Apple не са в този списък?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This