Изберете страница

Пет години след смъртта си, Стив Джобс продължава да е сред най-известните технологични лидери

Според проучване сред 700 учредители на технологични компании, покойният вече Стив Джобс, продължава да бъде сред лидерите, от които хората се възхищават най-много.

В анкетата, той се нарежда на четвърто място, след Елън Мъск (Tesla), Марк Зукърбърг (Facebook) и Джеф Безос (Amazon). Организаторите на проучването, First Round Capital разказват, че тя съдържала 125 имена, които трябвало да бъдат подредени, според своята популярност. За съжаление отговорите не са обосновани, но фактът, че Стив Джобс изпреварва 120 от предложенте лидери, е достатъчно показателен за неговия принос в технологичния свят.

Наследството на визионера, продължава да се усеща в Apple, въпреки увеличаването на печалбите, след като Тим Кук пое поста му. Компанията все още разчита на продуктовите линии, въведени по време на управлението на Джобс и конкретно на iPhone – смартфонът, който промени света и начина, по който си взаимодействаме с телефоните.

Класирането му сред първите, дори и посмъртно, има особено голямо значение и поради наложилата се напоследък в индустрията тенденция, продукти и иновации да се забравят сравнително бързо.

Всъщност самият Джобс споделя преди врем: „Всичко, което съм направил през живота си, ще бъде отживелица, когато стана на 50 години.“

Фактът, че сянката му все още витае над Силициевата долина е впечатляващ и повдига въпроса, защо настоящите директори на Apple не са в този списък?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This