Apple проведе своето ежегодно пролетно събитие в гимназията в Чикаго, обещавайки да насочи най-новите си продукти към образователния пазар, доминиран от Google и Microsoft.

iPad

Анонсът беше ограничен до един час и фокусиран основно върху новия 9.7 инчов iPad, който ще струва само 299 долара за училищата и 329 за всички останали. Най-голямата актуализация в него е това, че най-сетне ще работи със стилусът на компанията Apple Pencil, чиято цена е 99 долара, но за училищата е намалена до 89 долара.

Новият iPad има Touch ID, HD камера за Face Time, 8 мегапикселова камера на гърба и процесор A10 Fusion. Той ще осигурява 10 часа живот на батерията и ще е наличен и в LTE версия.

Logitech Crayon Stylus

Новият таблет на Apple ще е съвместим и със стилуса на Logytech, Crayon, който също беше представен на събиитето под името Pastel Logytech. Цената на устройството ще бъде едва 49.99 долара, което го прави особено привлекателно за учащите се, на фона на двойната цена на оригиналния Apple Pencil. Според компанията той ще предложи всички функции на Apple Pencil и е защитен от износване, а батерията му позволява 8 часа живот. Logytech представи още и защитен кейс за iPad, Rugged Combo 2, който ще се предлага на цена от 99 долара.

iWork Updates

Повечето новости на снощното събитие бяха съсредоточени върху софтуера с новата версия на iWork, която включва поддръжка и за Apple Pencil. Pages вече има инструмент за създаване на дигитални книги, които ще позволят на учителите и студентите да добавят снимки, ръкописни бележки и ръчно рисувани илюстрации. Numbers може да бъде използвана за създаване на лабораторни отчети, а Clips ще получи нови филтри, подходящи за деца, за да ги насърчи да се изразяват дигитално.

Classroom Management Apps

С новия iPad, Apple въвежда и приложението Schoolwork, за да могат учителите да управляват класната си стая по дигитален път. Schoolwork им позволява да дават различни задачи на своите ученици, като домашни работи и проекти, а компанията оприличи тези функции с писането на имейл с опция за прикачване на PDF файлове във връзка с нов проект. За да се запазват всички тези файлове, Apple ще актуализира ученическите профили в iCloud, като ще включи по подразбиране 200 GB място за съхранение. За учителите компанията продължава да предлага своята Apple Teacher program, която показва различните начини за използване на приложенията в класната стая и ги възнаграждава със значки, когато постигнат успех.

Everyone Can Create

Всичко това е част от инициативата на Apple, Everyone Can Create, която по същество налага новия iPad като най-добро средство за една творческа класна стая, в която учениците ще се научат да се изразяват. Учебният план се фокусира върху четири области – музика, видео, фотография и рисунки. С инструменти като Clips и GarageBand, Apple насърчава учениците да направят нещата дигитално от най-ранна възраст, което очевидно представлява интерес за тях. Студентите ще могат да използват AR приложения, за да илюстрират и представят концепциите си по математика, или различни други науки, както и да създават аудио доклади. Everyone Can Create беше представена снощи и ще има превю, но ще бъде пусната официално това лято, а Schoolwork ще стартира през юни.