Американското ведомство за патенти и търговски марки публикува патент, който включва Apple Watch, но без една от ключовите му характеристики – Digital Crown.

Документът е озаглавен “Часовник с оптичен сензор за въвеждане и управление, чрез жестове”, а в резюмето му се посочва, че часовникът може да включва потребителски входен компонент, който използва оптичен сензор за приемане и предоставя възможността за взаимодействие по начин, подобен на този с Digital Crown. Резюмето обяснява още, как заместващият компонент би симулирал взаимодействие със сензора по начин, показан в графиката:

Датата на файла е 26 юли 2019 година, но от него не става ясно дали и кога тази промяна ще бъде въведена. Това означава, че няма как да знаем, дали още Apple Watch 6 ще дебютира без познатата ни дигитална коронка, или това ще се случи с някой от следващите модели на гиганта. Apple, както и други големи производители, разчита повече на контрола с жестове, но цифровата коронка е неразделна част от естетиката на устройството и не е ясно дали промяната би се харесала на феновете на марката. Наред с това трябва да отбележим и слуховете за изцяло безжичен iPhone, които правят любопитството и нетърпението в очакване на септемврийското събитие на Apple тази година, още по-голямо.