Изберете страница

Патент на Apple разкрива идеи за смарт облекло

Умните дрехи може би ще са следващото ниво в технологиите за носене, а според нов патент, Apple работи върху интелигентна тъкан за дрехи като ризи, шапки и прочие.

Дрехите ще имат тъкани бутони със сензорни схеми за контрол. До колкото знаем, компанията все още не е направила физически прототипи, но тези бутони биха могли да съдържат набор сензори за околна светлина, температура, близост и събиране на различна здравна информация.

Този нов патент не е първия за Apple, който касае интелигентен текстил. Преди това компанията е подала документи за смарт спортно облекло, насочено към здравето, интелигентни одеала за проследяване на съня и дори усъвършенствана машина за тъкане на плат. Най-вероятно интелигентните тъканни бутони с капацитивно управление ще се материализират под формата на клавиатури, каишки за Apple Watch или хаптични ръкавици, които ще придружават останалите продукти на гиганта.

Всъщност потенциалът е огромен, но всичко, което имаме в момента е само документи, колкото и да спекулираме, не е ясно дали те въобще някога ще се въплатят в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This