Умните дрехи може би ще са следващото ниво в технологиите за носене, а според нов патент, Apple работи върху интелигентна тъкан за дрехи като ризи, шапки и прочие.

Дрехите ще имат тъкани бутони със сензорни схеми за контрол. До колкото знаем, компанията все още не е направила физически прототипи, но тези бутони биха могли да съдържат набор сензори за околна светлина, температура, близост и събиране на различна здравна информация.

Този нов патент не е първия за Apple, който касае интелигентен текстил. Преди това компанията е подала документи за смарт спортно облекло, насочено към здравето, интелигентни одеала за проследяване на съня и дори усъвършенствана машина за тъкане на плат. Най-вероятно интелигентните тъканни бутони с капацитивно управление ще се материализират под формата на клавиатури, каишки за Apple Watch или хаптични ръкавици, които ще придружават останалите продукти на гиганта.

Всъщност потенциалът е огромен, но всичко, което имаме в момента е само документи, колкото и да спекулираме, не е ясно дали те въобще някога ще се въплатят в реален продукт.