Изберете страница

Патент на Apple разкрива идеи за смарт облекло

Умните дрехи може би ще са следващото ниво в технологиите за носене, а според нов патент, Apple работи върху интелигентна тъкан за дрехи като ризи, шапки и прочие.

Дрехите ще имат тъкани бутони със сензорни схеми за контрол. До колкото знаем, компанията все още не е направила физически прототипи, но тези бутони биха могли да съдържат набор сензори за околна светлина, температура, близост и събиране на различна здравна информация.

Този нов патент не е първия за Apple, който касае интелигентен текстил. Преди това компанията е подала документи за смарт спортно облекло, насочено към здравето, интелигентни одеала за проследяване на съня и дори усъвършенствана машина за тъкане на плат. Най-вероятно интелигентните тъканни бутони с капацитивно управление ще се материализират под формата на клавиатури, каишки за Apple Watch или хаптични ръкавици, които ще придружават останалите продукти на гиганта.

Всъщност потенциалът е огромен, но всичко, което имаме в момента е само документи, колкото и да спекулираме, не е ясно дали те въобще някога ще се въплатят в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This