Изберете Страница

Патент на Apple разкрива идеи за смарт облекло

Умните дрехи може би ще са следващото ниво в технологиите за носене, а според нов патент, Apple работи върху интелигентна тъкан за дрехи като ризи, шапки и прочие.

Дрехите ще имат тъкани бутони със сензорни схеми за контрол. До колкото знаем, компанията все още не е направила физически прототипи, но тези бутони биха могли да съдържат набор сензори за околна светлина, температура, близост и събиране на различна здравна информация.

Този нов патент не е първия за Apple, който касае интелигентен текстил. Преди това компанията е подала документи за смарт спортно облекло, насочено към здравето, интелигентни одеала за проследяване на съня и дори усъвършенствана машина за тъкане на плат. Най-вероятно интелигентните тъканни бутони с капацитивно управление ще се материализират под формата на клавиатури, каишки за Apple Watch или хаптични ръкавици, които ще придружават останалите продукти на гиганта.

Всъщност потенциалът е огромен, но всичко, което имаме в момента е само документи, колкото и да спекулираме, не е ясно дали те въобще някога ще се въплатят в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This