Изберете Страница

Патент на Apple разкрива идеи за смарт облекло

Умните дрехи може би ще са следващото ниво в технологиите за носене, а според нов патент, Apple работи върху интелигентна тъкан за дрехи като ризи, шапки и прочие.

Дрехите ще имат тъкани бутони със сензорни схеми за контрол. До колкото знаем, компанията все още не е направила физически прототипи, но тези бутони биха могли да съдържат набор сензори за околна светлина, температура, близост и събиране на различна здравна информация.

Този нов патент не е първия за Apple, който касае интелигентен текстил. Преди това компанията е подала документи за смарт спортно облекло, насочено към здравето, интелигентни одеала за проследяване на съня и дори усъвършенствана машина за тъкане на плат. Най-вероятно интелигентните тъканни бутони с капацитивно управление ще се материализират под формата на клавиатури, каишки за Apple Watch или хаптични ръкавици, които ще придружават останалите продукти на гиганта.

Всъщност потенциалът е огромен, но всичко, което имаме в момента е само документи, колкото и да спекулираме, не е ясно дали те въобще някога ще се въплатят в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This