Изберете страница

Патент на Apple предполага, че iPhone ще получи същата система за изхвърляне на водата като Apple Watch

Apple Watch Series 2 е първият изцяло водоустойчив модел. Apple въведе важна функция, за да запази вътрешните компоненти защитени – система за изхвърляне на водата, при която високоговорителят има основна рола. Тази система обаче, скоро може да пристигне и за iPhone, ако съдим по патент, регистриран от компанията.

Системата за изхвърляне на вода на Apple Watch работи, като използва високоговорителя, за да вибрира и издава специфични звуци, които изтласкват течността когато е нужно – при плуване, или под душа например. В новия патент на гиганта е показано точно това при iPhone. Документите са подадени през 2019 година, но са публикувани едва сега от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията е подобна на тази в Apple Watch и изпозва високоговорителя и сензорния модул с хидрофобно покритие, за да отблъсне водата, което би направило iPhone още по-водоустойчив и би предотвратило отказването на говорителите веднага след контакт с течност. В описанието се посочва, че тази система е в състояние да изхвърля различни видове течности, включително сладка, солена и газирана. Тя може да открие дори наличието на кристали от солена вода върху бариерата на акустичната мрежа. Когато устройството е изложено на солена вода, кристалите могат да оставят остатъци върху акустичната мрежеста преграда, когато водата се изпари. Съответно диафрагмата може да бъде задействана, за да ги отстрани.

Все пок това е само поредния патент на Apple и няма данни кога и дали, функцията ще достигне iPhone. Важно е да се отбележи, че компанията регистрира стотици патенти всяка година и не всечки от тях се използват в съществуващи продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This