Изберете Страница

Патент на Apple предполага, че iPhone ще получи същата система за изхвърляне на водата като Apple Watch

Apple Watch Series 2 е първият изцяло водоустойчив модел. Apple въведе важна функция, за да запази вътрешните компоненти защитени – система за изхвърляне на водата, при която високоговорителят има основна рола. Тази система обаче, скоро може да пристигне и за iPhone, ако съдим по патент, регистриран от компанията.

Системата за изхвърляне на вода на Apple Watch работи, като използва високоговорителя, за да вибрира и издава специфични звуци, които изтласкват течността когато е нужно – при плуване, или под душа например. В новия патент на гиганта е показано точно това при iPhone. Документите са подадени през 2019 година, но са публикувани едва сега от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията е подобна на тази в Apple Watch и изпозва високоговорителя и сензорния модул с хидрофобно покритие, за да отблъсне водата, което би направило iPhone още по-водоустойчив и би предотвратило отказването на говорителите веднага след контакт с течност. В описанието се посочва, че тази система е в състояние да изхвърля различни видове течности, включително сладка, солена и газирана. Тя може да открие дори наличието на кристали от солена вода върху бариерата на акустичната мрежа. Когато устройството е изложено на солена вода, кристалите могат да оставят остатъци върху акустичната мрежеста преграда, когато водата се изпари. Съответно диафрагмата може да бъде задействана, за да ги отстрани.

Все пок това е само поредния патент на Apple и няма данни кога и дали, функцията ще достигне iPhone. Важно е да се отбележи, че компанията регистрира стотици патенти всяка година и не всечки от тях се използват в съществуващи продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This