Изберете Страница

Патент на Apple предполага, че iPhone ще получи същата система за изхвърляне на водата като Apple Watch

Apple Watch Series 2 е първият изцяло водоустойчив модел. Apple въведе важна функция, за да запази вътрешните компоненти защитени – система за изхвърляне на водата, при която високоговорителят има основна рола. Тази система обаче, скоро може да пристигне и за iPhone, ако съдим по патент, регистриран от компанията.

Системата за изхвърляне на вода на Apple Watch работи, като използва високоговорителя, за да вибрира и издава специфични звуци, които изтласкват течността когато е нужно – при плуване, или под душа например. В новия патент на гиганта е показано точно това при iPhone. Документите са подадени през 2019 година, но са публикувани едва сега от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията е подобна на тази в Apple Watch и изпозва високоговорителя и сензорния модул с хидрофобно покритие, за да отблъсне водата, което би направило iPhone още по-водоустойчив и би предотвратило отказването на говорителите веднага след контакт с течност. В описанието се посочва, че тази система е в състояние да изхвърля различни видове течности, включително сладка, солена и газирана. Тя може да открие дори наличието на кристали от солена вода върху бариерата на акустичната мрежа. Когато устройството е изложено на солена вода, кристалите могат да оставят остатъци върху акустичната мрежеста преграда, когато водата се изпари. Съответно диафрагмата може да бъде задействана, за да ги отстрани.

Все пок това е само поредния патент на Apple и няма данни кога и дали, функцията ще достигне iPhone. Важно е да се отбележи, че компанията регистрира стотици патенти всяка година и не всечки от тях се използват в съществуващи продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This