Изберете Страница

Патент на Apple предполага, че iPhone ще получи същата система за изхвърляне на водата като Apple Watch

Apple Watch Series 2 е първият изцяло водоустойчив модел. Apple въведе важна функция, за да запази вътрешните компоненти защитени – система за изхвърляне на водата, при която високоговорителят има основна рола. Тази система обаче, скоро може да пристигне и за iPhone, ако съдим по патент, регистриран от компанията.

Системата за изхвърляне на вода на Apple Watch работи, като използва високоговорителя, за да вибрира и издава специфични звуци, които изтласкват течността когато е нужно – при плуване, или под душа например. В новия патент на гиганта е показано точно това при iPhone. Документите са подадени през 2019 година, но са публикувани едва сега от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията е подобна на тази в Apple Watch и изпозва високоговорителя и сензорния модул с хидрофобно покритие, за да отблъсне водата, което би направило iPhone още по-водоустойчив и би предотвратило отказването на говорителите веднага след контакт с течност. В описанието се посочва, че тази система е в състояние да изхвърля различни видове течности, включително сладка, солена и газирана. Тя може да открие дори наличието на кристали от солена вода върху бариерата на акустичната мрежа. Когато устройството е изложено на солена вода, кристалите могат да оставят остатъци върху акустичната мрежеста преграда, когато водата се изпари. Съответно диафрагмата може да бъде задействана, за да ги отстрани.

Все пок това е само поредния патент на Apple и няма данни кога и дали, функцията ще достигне iPhone. Важно е да се отбележи, че компанията регистрира стотици патенти всяка година и не всечки от тях се използват в съществуващи продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This