Изберете страница

Патенти на Apple показват как MacBook може да зарежда безжично iPhone, iPad и Apple Watch

Двойка наскоро предоставени патенти на Apple показват как MacBook би могъл безжично да зарежда iPhone, iPad и Apple Watch. Документите описват двупосочни намотки за зареждане, които могат да се използват за зареждане на самия MacBook, но също така и за други устройства.

Има и отделен патент за MagSafe батерия, която може да зарежда както iPhone, така и AirPods.

Apple започва с това, че въпреки че работи по стандартизиране на кабелите, само iPhone остава да премине към USB-C, всяко устройство може да се нуждае от собствено захранване, което не е много удобно, особено когато пътувате.

Някои електронни устройства включват една или повече акумулаторни батерии, които може да изискват външно захранване за презареждане. Често тези устройства могат да се зареждат с един общ, стандартизиран кабел, но всяко може да изисква отделно, или специално захранване. В някои случаи наличието на отделни захранвания може да е бреме при използване, съхранение или транспортиране.

Въпреки обичайния, объркващ език на патентите, те показват преносимо електронно устройство, съдържащо корпус, който образува задна та му повърхност, дисплей, свързан към него, батерия в корпуса и предаваща индуктивна намотка, разположена и конфигурирана така, че да предава безжична мощност през задната повърхност към външно устройство, разположено наблизо.

Електронните устройства могат да включват индуктивни намотки, конфигурирани така, че да комуникират с тези на външните устройства. В някои примери намотките могат да действат като предаващи, или приемащи. Това предаване на мощността може да увеличи заряда на батерията на електронното устройство, което приема, като същевременно намали заряда на предаващото. По този начин ще е необходим само един, или нито един захранващ кабел за група устройства, оборудвани с комуникативни индуктивни намотки.

Изводът е, че или използвате един захранващ кабел, или основно безжично зарядно, за да зареждате MacBook, а останалите Apple устройства можете да поставите върху него. Разбира се използването на MacBook като кабелно зарядно вече е възможно, но интересна е опцията с безжичното зареждане и можем само да се надяваме, че тя скоро ще се превърне в реалност. Въпреки това не трябва да забравяме, че Apple регистрира хиляди патенти, но само някои от тях се използват в реални продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This