Изберете Страница

Още една причина iPhone да е по-добър от Android

Въпреки усилията на Google, фрагментацията на устройствата остава постоянен и разочароващ проблем за потребителите на Android. Така, докато гигантът се хвали с преимуществата на своята нова версия на операционната система Android 7.0 Nougat, истината е, че много голяма част от потребителите ще останат само с прочетеното за нея.

Според информация на Ars Technica, устройствата използващи процесори Snapdragon 800 или 801, няма да получат ъпдейт към най-новата версия на Android. Меко казано последиците от това са мащабни, тъй като тези два чипа задвижват на практика всеки един флагман, продаден от 2013 до края на 2014 година, както и някои от последните Android устройства.

Да оставим настрана бюджетните смартфони, които никога не са били практични, по отношение на бъдещите ъпдейти. Тук става въпрос за флагмани, а това ще разочарова хиляди потребители в световен мащаб.

И точно тук трябва да посочим основното предимство на Apple и нейния iPhone!

Компанията ще предостави новата версия на своята операционнаа система iOS 10 на всички модели назад, чак до iPhone 5, който излезе на пазара в далечната 2012 година. При това ъпдейтат ще стане в един и същ ден и час, съвсем скоро след представянета но новия iPhone 7 следващата седмица. Може би няколко седмици след това, всички потребители, ще имат възможността да се докоснат до новите функции, които iOS 10 предлага, без да бъдат принудени да си купят новия флагман на компанията.

Точно това е разликата, която кара милиони хора по света да изберат екосистемата на Apple!

Истината е, че след като Google достигна до своята огромна база потребители, нейната операционна система има един и също проблем, който датира от преди десет години и е много трудно да бъде игнориран.

Така например през март iOS 9 беше на 79% от всички устройства на Apple, докато само 2.3% от потребителите на Android използваха Marshmallow – версията на Android, пусната по същото време като iOS 9.

Ако погледнем актуалната информация от страницата за разработчици на Google, почти 50% от всички Android устройства, които се използват в момента, все още работят с KitKat (2013 година), или още по-стара версия на операционната система.

Какво значение тогава има отвореността на системата или възможността й за персонализация, пред това, че повече от половината й потребители в световен мащаб остават закотвени към вече остарели нейни версии и единствената опция пред тях е да закупят нов, скъп телефон? При това те не могат да бъдат сигурни колко точно време ще получава адекватна софтуерна поддръжка и дали компанията производител или местният мобилен оператор, няма да решат след месец – два, да не предоставят следващата версия!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This