В бележките си към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо дава малко повече информация за очилата на Apple. Според него те ще дебютират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone.

Куо пише, че AR очилата ще имат процесор “със същото ниво на изчислителна мощност като Мас”, а дизайнът на чипа ще е най-съществената разлика с предложенията на конкурентите. Анализаторът пише:

“Очилата ще имат изчислителната мощ на Мас, ще работят независимо от компютър или iPhone и ще поддържат широк набор приложения, а не само конкретни такива”.

Според Куо целта на Apple е да замени iPhone с AR след 10 години и очилата са първата стъпка за постигане на този проект. Към момента анализаторът смята, че устройството ще бъде пуснато през четвъртото тримесечие на 2022 година, оборудвано с два процесора.

“Процесор от по-висок клас ще има изчислителна способност, подобна на М1 за Мас, докато процесор от по-нисок клас ще отговаря за изчисленията, свързани със сензорите”, пише той.

За екрана Куо прогнозира, че ще бъде оборудван с два Sony 4K microLED дисплея, което според него показва, че може да поддържа и VR.

“AR очилата на Apple изискват отделен процесор, тъй като изчислителната мощ на сензора е значително по-висока от тази на iPhone. Например AR устройствата изискват най-малко 6-8 оптични модула, за да представят едновременно непрекъснати видеопрозиращи AR услуги на потребителите. За сравнение, iPhone изискво до 3 оптични модула и не се нуждае от непрекъснато изчисление”.

Куо посочва също, че “ако очилата са позиционирани само като оксесоар за Mac или iPhone, това няма да благоприятства растежа на продукта. AR устройства, които работят независимо, означават, че ще имат своя собствена екосистема и ще предоставят най-пълното и гъвкаво потребителско изживяване”. Този доклад противоречи на по-старата информация, в която се казваше, че този продукт ще се нуждае от връзка с iPhone, за да работи.