Изберете страница

Очилата на Apple ще стартират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone

В бележките си към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо дава малко повече информация за очилата на Apple. Според него те ще дебютират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone.

Куо пише, че AR очилата ще имат процесор “със същото ниво на изчислителна мощност като Мас”, а дизайнът на чипа ще е най-съществената разлика с предложенията на конкурентите. Анализаторът пише:

“Очилата ще имат изчислителната мощ на Мас, ще работят независимо от компютър или iPhone и ще поддържат широк набор приложения, а не само конкретни такива”.

Според Куо целта на Apple е да замени iPhone с AR след 10 години и очилата са първата стъпка за постигане на този проект. Към момента анализаторът смята, че устройството ще бъде пуснато през четвъртото тримесечие на 2022 година, оборудвано с два процесора.

“Процесор от по-висок клас ще има изчислителна способност, подобна на М1 за Мас, докато процесор от по-нисок клас ще отговаря за изчисленията, свързани със сензорите”, пише той.

За екрана Куо прогнозира, че ще бъде оборудван с два Sony 4K microLED дисплея, което според него показва, че може да поддържа и VR.

“AR очилата на Apple изискват отделен процесор, тъй като изчислителната мощ на сензора е значително по-висока от тази на iPhone. Например AR устройствата изискват най-малко 6-8 оптични модула, за да представят едновременно непрекъснати видеопрозиращи AR услуги на потребителите. За сравнение, iPhone изискво до 3 оптични модула и не се нуждае от непрекъснато изчисление”.

Куо посочва също, че “ако очилата са позиционирани само като оксесоар за Mac или iPhone, това няма да благоприятства растежа на продукта. AR устройства, които работят независимо, означават, че ще имат своя собствена екосистема и ще предоставят най-пълното и гъвкаво потребителско изживяване”. Този доклад противоречи на по-старата информация, в която се казваше, че този продукт ще се нуждае от връзка с iPhone, за да работи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This