Изберете Страница

Очилата на Apple ще стартират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone

В бележките си към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо дава малко повече информация за очилата на Apple. Според него те ще дебютират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone.

Куо пише, че AR очилата ще имат процесор “със същото ниво на изчислителна мощност като Мас”, а дизайнът на чипа ще е най-съществената разлика с предложенията на конкурентите. Анализаторът пише:

“Очилата ще имат изчислителната мощ на Мас, ще работят независимо от компютър или iPhone и ще поддържат широк набор приложения, а не само конкретни такива”.

Според Куо целта на Apple е да замени iPhone с AR след 10 години и очилата са първата стъпка за постигане на този проект. Към момента анализаторът смята, че устройството ще бъде пуснато през четвъртото тримесечие на 2022 година, оборудвано с два процесора.

“Процесор от по-висок клас ще има изчислителна способност, подобна на М1 за Мас, докато процесор от по-нисок клас ще отговаря за изчисленията, свързани със сензорите”, пише той.

За екрана Куо прогнозира, че ще бъде оборудван с два Sony 4K microLED дисплея, което според него показва, че може да поддържа и VR.

“AR очилата на Apple изискват отделен процесор, тъй като изчислителната мощ на сензора е значително по-висока от тази на iPhone. Например AR устройствата изискват най-малко 6-8 оптични модула, за да представят едновременно непрекъснати видеопрозиращи AR услуги на потребителите. За сравнение, iPhone изискво до 3 оптични модула и не се нуждае от непрекъснато изчисление”.

Куо посочва също, че “ако очилата са позиционирани само като оксесоар за Mac или iPhone, това няма да благоприятства растежа на продукта. AR устройства, които работят независимо, означават, че ще имат своя собствена екосистема и ще предоставят най-пълното и гъвкаво потребителско изживяване”. Този доклад противоречи на по-старата информация, в която се казваше, че този продукт ще се нуждае от връзка с iPhone, за да работи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This