Изберете Страница

Очилата на Apple ще стартират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone

В бележките си към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо дава малко повече информация за очилата на Apple. Според него те ще дебютират през 2022 година с изчислителната мощ на Mac и ще работят независимо от iPhone.

Куо пише, че AR очилата ще имат процесор “със същото ниво на изчислителна мощност като Мас”, а дизайнът на чипа ще е най-съществената разлика с предложенията на конкурентите. Анализаторът пише:

“Очилата ще имат изчислителната мощ на Мас, ще работят независимо от компютър или iPhone и ще поддържат широк набор приложения, а не само конкретни такива”.

Според Куо целта на Apple е да замени iPhone с AR след 10 години и очилата са първата стъпка за постигане на този проект. Към момента анализаторът смята, че устройството ще бъде пуснато през четвъртото тримесечие на 2022 година, оборудвано с два процесора.

“Процесор от по-висок клас ще има изчислителна способност, подобна на М1 за Мас, докато процесор от по-нисок клас ще отговаря за изчисленията, свързани със сензорите”, пише той.

За екрана Куо прогнозира, че ще бъде оборудван с два Sony 4K microLED дисплея, което според него показва, че може да поддържа и VR.

“AR очилата на Apple изискват отделен процесор, тъй като изчислителната мощ на сензора е значително по-висока от тази на iPhone. Например AR устройствата изискват най-малко 6-8 оптични модула, за да представят едновременно непрекъснати видеопрозиращи AR услуги на потребителите. За сравнение, iPhone изискво до 3 оптични модула и не се нуждае от непрекъснато изчисление”.

Куо посочва също, че “ако очилата са позиционирани само като оксесоар за Mac или iPhone, това няма да благоприятства растежа на продукта. AR устройства, които работят независимо, означават, че ще имат своя собствена екосистема и ще предоставят най-пълното и гъвкаво потребителско изживяване”. Този доклад противоречи на по-старата информация, в която се казваше, че този продукт ще се нуждае от връзка с iPhone, за да работи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This