Изберете страница

Очаква се Apple I да достигне цена от 300 000 долара на търг в Германия

През май в Германия ще бъде предложен един наистина рядък експонат – компютърът Apple I, от който са били произведени едва 200 бройки.

Машината е предоставена от първия си собственик, който я е закупил през 1976 година за 666,66 долара. Той е машинен инженер от Бъркли, Калифорния и заедно с оригиналните документи и ръководство за употреба, ще предостави на новия собственик и запис на разговора си със Стив Возняк – съосноваттелят на Apple, който е проектирал първия й компютър.

Домакин на събитието ще бъде аукциона Team Breker, а машината е под номер 14 и се очаква продажната й цена да достигне от 190 000 до 320 000 долара, което всъщонст е малко, в сравнение с предишни бройки, продавани на цени до 900 000 долара.

Независимо от това, че Apple I са толкова редки, те имат и реплики, създавани от любители, които са или съвместими, или пълни копия на платката, създадена от Возняк.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This