Изберете Страница

Очаква се Apple I да достигне цена от 300 000 долара на търг в Германия

През май в Германия ще бъде предложен един наистина рядък експонат – компютърът Apple I, от който са били произведени едва 200 бройки.

Машината е предоставена от първия си собственик, който я е закупил през 1976 година за 666,66 долара. Той е машинен инженер от Бъркли, Калифорния и заедно с оригиналните документи и ръководство за употреба, ще предостави на новия собственик и запис на разговора си със Стив Возняк – съосноваттелят на Apple, който е проектирал първия й компютър.

Домакин на събитието ще бъде аукциона Team Breker, а машината е под номер 14 и се очаква продажната й цена да достигне от 190 000 до 320 000 долара, което всъщонст е малко, в сравнение с предишни бройки, продавани на цени до 900 000 долара.

Независимо от това, че Apple I са толкова редки, те имат и реплики, създавани от любители, които са или съвместими, или пълни копия на платката, създадена от Возняк.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This