Изберете страница

Очаква се Apple да продаде над 100 милиона безжични слушалки през тази година

Предполага се, че Apple ще продаде над 100 милиона безжични слушалки през 2020 година, докато продължава да доминира на световния пазар и данните са подплатени от проучванията на Counterpoint Reserch.

В доклада си, компанията посочва, че увеличаването на продажбите на безжични слушалки е над очакваното и цифрите са нарастнали с 53% през четвъртото тримесечие на 2019 година, в сравнение със същия период на предходната година. Общо 51 милиона бройки са продадени през това тримесечие, докато 130 милиона са продажбите за цялата година. Основен двигател е САЩ с нарастване от 76% и общо 35% от световния пазар, а сезонните промоции и старта на AirPods Pro в края на октомври, помогнаха на Apple да отбележи ръст от 44% през четвъртото тримесечие и 6 милиона продадени единици, въпреки недостига на доставки, а пазарният дял на гиганта достигна 47% на годишна база.

Поглеждайки към предстоящата година, анализаторите прогнозират продажбата на над 100 милиона безжични слушалки за 2020 година, включително и AirPods Pro и запазване на лидерската позиция на Apple, докато второто място ще бъде оспорвано и за него ще се състезават Samsung и Xiaomi.

И нещо интересно – според сулховете, Apple обмисля да обвърже AirPods с бъдещите си модели iPhone, въпреки че това изглежда малко вероятно, поради високата цена на слушалките. Освен това слуховете предполагат, че компанията планира да запълни гамата си с набор over-ear слушалки от висок клас, които се разработват в момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This