Изберете Страница

Очаква се Apple да продаде над 100 милиона безжични слушалки през тази година

Предполага се, че Apple ще продаде над 100 милиона безжични слушалки през 2020 година, докато продължава да доминира на световния пазар и данните са подплатени от проучванията на Counterpoint Reserch.

В доклада си, компанията посочва, че увеличаването на продажбите на безжични слушалки е над очакваното и цифрите са нарастнали с 53% през четвъртото тримесечие на 2019 година, в сравнение със същия период на предходната година. Общо 51 милиона бройки са продадени през това тримесечие, докато 130 милиона са продажбите за цялата година. Основен двигател е САЩ с нарастване от 76% и общо 35% от световния пазар, а сезонните промоции и старта на AirPods Pro в края на октомври, помогнаха на Apple да отбележи ръст от 44% през четвъртото тримесечие и 6 милиона продадени единици, въпреки недостига на доставки, а пазарният дял на гиганта достигна 47% на годишна база.

Поглеждайки към предстоящата година, анализаторите прогнозират продажбата на над 100 милиона безжични слушалки за 2020 година, включително и AirPods Pro и запазване на лидерската позиция на Apple, докато второто място ще бъде оспорвано и за него ще се състезават Samsung и Xiaomi.

И нещо интересно – според сулховете, Apple обмисля да обвърже AirPods с бъдещите си модели iPhone, въпреки че това изглежда малко вероятно, поради високата цена на слушалките. Освен това слуховете предполагат, че компанията планира да запълни гамата си с набор over-ear слушалки от висок клас, които се разработват в момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This