Изберете Страница

Очаква се Apple да продаде над 100 милиона безжични слушалки през тази година

Предполага се, че Apple ще продаде над 100 милиона безжични слушалки през 2020 година, докато продължава да доминира на световния пазар и данните са подплатени от проучванията на Counterpoint Reserch.

В доклада си, компанията посочва, че увеличаването на продажбите на безжични слушалки е над очакваното и цифрите са нарастнали с 53% през четвъртото тримесечие на 2019 година, в сравнение със същия период на предходната година. Общо 51 милиона бройки са продадени през това тримесечие, докато 130 милиона са продажбите за цялата година. Основен двигател е САЩ с нарастване от 76% и общо 35% от световния пазар, а сезонните промоции и старта на AirPods Pro в края на октомври, помогнаха на Apple да отбележи ръст от 44% през четвъртото тримесечие и 6 милиона продадени единици, въпреки недостига на доставки, а пазарният дял на гиганта достигна 47% на годишна база.

Поглеждайки към предстоящата година, анализаторите прогнозират продажбата на над 100 милиона безжични слушалки за 2020 година, включително и AirPods Pro и запазване на лидерската позиция на Apple, докато второто място ще бъде оспорвано и за него ще се състезават Samsung и Xiaomi.

И нещо интересно – според сулховете, Apple обмисля да обвърже AirPods с бъдещите си модели iPhone, въпреки че това изглежда малко вероятно, поради високата цена на слушалките. Освен това слуховете предполагат, че компанията планира да запълни гамата си с набор over-ear слушалки от висок клас, които се разработват в момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This