Изберете страница

Очаква се Apple да продаде над 100 милиона безжични слушалки през тази година

Предполага се, че Apple ще продаде над 100 милиона безжични слушалки през 2020 година, докато продължава да доминира на световния пазар и данните са подплатени от проучванията на Counterpoint Reserch.

В доклада си, компанията посочва, че увеличаването на продажбите на безжични слушалки е над очакваното и цифрите са нарастнали с 53% през четвъртото тримесечие на 2019 година, в сравнение със същия период на предходната година. Общо 51 милиона бройки са продадени през това тримесечие, докато 130 милиона са продажбите за цялата година. Основен двигател е САЩ с нарастване от 76% и общо 35% от световния пазар, а сезонните промоции и старта на AirPods Pro в края на октомври, помогнаха на Apple да отбележи ръст от 44% през четвъртото тримесечие и 6 милиона продадени единици, въпреки недостига на доставки, а пазарният дял на гиганта достигна 47% на годишна база.

Поглеждайки към предстоящата година, анализаторите прогнозират продажбата на над 100 милиона безжични слушалки за 2020 година, включително и AirPods Pro и запазване на лидерската позиция на Apple, докато второто място ще бъде оспорвано и за него ще се състезават Samsung и Xiaomi.

И нещо интересно – според сулховете, Apple обмисля да обвърже AirPods с бъдещите си модели iPhone, въпреки че това изглежда малко вероятно, поради високата цена на слушалките. Освен това слуховете предполагат, че компанията планира да запълни гамата си с набор over-ear слушалки от висок клас, които се разработват в момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This