Предполага се, че Apple ще продаде над 100 милиона безжични слушалки през 2020 година, докато продължава да доминира на световния пазар и данните са подплатени от проучванията на Counterpoint Reserch.

В доклада си, компанията посочва, че увеличаването на продажбите на безжични слушалки е над очакваното и цифрите са нарастнали с 53% през четвъртото тримесечие на 2019 година, в сравнение със същия период на предходната година. Общо 51 милиона бройки са продадени през това тримесечие, докато 130 милиона са продажбите за цялата година. Основен двигател е САЩ с нарастване от 76% и общо 35% от световния пазар, а сезонните промоции и старта на AirPods Pro в края на октомври, помогнаха на Apple да отбележи ръст от 44% през четвъртото тримесечие и 6 милиона продадени единици, въпреки недостига на доставки, а пазарният дял на гиганта достигна 47% на годишна база.

Поглеждайки към предстоящата година, анализаторите прогнозират продажбата на над 100 милиона безжични слушалки за 2020 година, включително и AirPods Pro и запазване на лидерската позиция на Apple, докато второто място ще бъде оспорвано и за него ще се състезават Samsung и Xiaomi.

И нещо интересно – според сулховете, Apple обмисля да обвърже AirPods с бъдещите си модели iPhone, въпреки че това изглежда малко вероятно, поради високата цена на слушалките. Освен това слуховете предполагат, че компанията планира да запълни гамата си с набор over-ear слушалки от висок клас, които се разработват в момента.