Изберете страница

Очаква се серията iPhone 14 да пристигне с 6 GB RAM

Всичките четири модела от серията iPhone 14 ще бъдат оборудвани с 6 GB RAM, твърди тайванската изследователска компания TrendForce.

Двата Pro модела ще получат по-бърза и по-енергоефективна памет, известна като LPDDR5, докато стандартните модели ще си останат с LPDDR4X, като своите предшественици. TrendForce предполага също така и, че конфигурациите на моделите iPhone 14 Pro ще започват от 256 GB памет, но това не е съвсем сигурно.

Според предишните слухове се очаква Pro моделите в серията да получат 48 МР основен сензор на камерата и новия чип A16, докато стандартните модели ще си останат с миналогодишния чип А15.

Освен това се очаква тази година да отпадне mini вариантът и така компанията да представи два 6.1” и два 6.7” модела. Другата интересна промяна ще е липсата на прорез при двата Pro модела, който ще бъде заменен от два овални отвора за селфи камерата и Face ID.

Серията iPhone 14 ще бъде представена през септември, но все още не е ясно дали няма да има известно забавяне заради значителните прекъсвания по веригата за доставки, причинени от частичните локдауни в Китай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This