Изберете Страница

Очаква се серията iPhone 14 да пристигне с 6 GB RAM

Всичките четири модела от серията iPhone 14 ще бъдат оборудвани с 6 GB RAM, твърди тайванската изследователска компания TrendForce.

Двата Pro модела ще получат по-бърза и по-енергоефективна памет, известна като LPDDR5, докато стандартните модели ще си останат с LPDDR4X, като своите предшественици. TrendForce предполага също така и, че конфигурациите на моделите iPhone 14 Pro ще започват от 256 GB памет, но това не е съвсем сигурно.

Според предишните слухове се очаква Pro моделите в серията да получат 48 МР основен сензор на камерата и новия чип A16, докато стандартните модели ще си останат с миналогодишния чип А15.

Освен това се очаква тази година да отпадне mini вариантът и така компанията да представи два 6.1” и два 6.7” модела. Другата интересна промяна ще е липсата на прорез при двата Pro модела, който ще бъде заменен от два овални отвора за селфи камерата и Face ID.

Серията iPhone 14 ще бъде представена през септември, но все още не е ясно дали няма да има известно забавяне заради значителните прекъсвания по веригата за доставки, причинени от частичните локдауни в Китай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This