Изберете Страница

Очаква се серията iPhone 14 да пристигне с 6 GB RAM

Всичките четири модела от серията iPhone 14 ще бъдат оборудвани с 6 GB RAM, твърди тайванската изследователска компания TrendForce.

Двата Pro модела ще получат по-бърза и по-енергоефективна памет, известна като LPDDR5, докато стандартните модели ще си останат с LPDDR4X, като своите предшественици. TrendForce предполага също така и, че конфигурациите на моделите iPhone 14 Pro ще започват от 256 GB памет, но това не е съвсем сигурно.

Според предишните слухове се очаква Pro моделите в серията да получат 48 МР основен сензор на камерата и новия чип A16, докато стандартните модели ще си останат с миналогодишния чип А15.

Освен това се очаква тази година да отпадне mini вариантът и така компанията да представи два 6.1” и два 6.7” модела. Другата интересна промяна ще е липсата на прорез при двата Pro модела, който ще бъде заменен от два овални отвора за селфи камерата и Face ID.

Серията iPhone 14 ще бъде представена през септември, но все още не е ясно дали няма да има известно забавяне заради значителните прекъсвания по веригата за доставки, причинени от частичните локдауни в Китай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This