Изберете Страница

Очаква се наличностите на iPhone 13 да се подобрят с наближаване на празничния сезон

Очаква се наличностите на iPhone 13 да се подобрят в следващите седмици с наближаване на празничния сезон, което вероятно ще облекчи опасенията на анализатори и клиенти, че устройствата ще са изключително ограничени, когато потребителите започнат да пазаруват през празниците.

Подобно на много други продукти, iPhone 13 страда от последиците от глобалния недостиг на чипове, който се отрази на производството и общата наличност на устройствата. Прогнозните срокове за доставка на iPhone 13 са седмици и дори месеци на някои места и за конкретни конфигурации.

С наближаване на празничния сезон обаче, доставчиците на Apple успяха да облекчат недостига на определени компоненти, позволявайки производството на iPhone 13 да се ускори, според DigiTimes. Партньорите на Apple във веригата за доставки започват да забелязват, че разликата между търсенето и предлагането му “постепенно се стеснява”, благодарение на засиленото производство на интегрални платки.

През последното тримесечие Apple заяви, че недостигът на чипове и усложненията, възпрепятстващи производството поради глобалната здравна криза, й струват 6 милиарда долара. Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук и финансовият директор Лука Маестри предупредиха инвеститорите, че се очаква въздействието от недостига на чипове да бъде над 6 милиарда долара за предстоящото празничон тримесечие.

Всички продуктови категории на Apple, от AirPods до Mac, претърпяха значителни подобрения през последните няколко месеца, които се очаква да се харесат на клиентите за празничното пазаруване. AirPods са популярен подарък и Apple пусна своя модел от трето поколение миналия месец. Новите слушалки имат по-компактен дизайн от предишното поколение, като същевременно включват нови функции като пространствено аудио с проследяване на главата, адаптивен аквалайзер и подобрена издръжливост.

В подготовка за празничния сезон Apple удължи политиката си за връщане до 8 януари 2022 година за всички покупки между 1 ноември и 25 декември. Новата политика се прилага за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, AirPods, HomePod mini и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This