Изберете Страница

Очаква се наличностите на iPhone 13 да се подобрят с наближаване на празничния сезон

Очаква се наличностите на iPhone 13 да се подобрят в следващите седмици с наближаване на празничния сезон, което вероятно ще облекчи опасенията на анализатори и клиенти, че устройствата ще са изключително ограничени, когато потребителите започнат да пазаруват през празниците.

Подобно на много други продукти, iPhone 13 страда от последиците от глобалния недостиг на чипове, който се отрази на производството и общата наличност на устройствата. Прогнозните срокове за доставка на iPhone 13 са седмици и дори месеци на някои места и за конкретни конфигурации.

С наближаване на празничния сезон обаче, доставчиците на Apple успяха да облекчат недостига на определени компоненти, позволявайки производството на iPhone 13 да се ускори, според DigiTimes. Партньорите на Apple във веригата за доставки започват да забелязват, че разликата между търсенето и предлагането му “постепенно се стеснява”, благодарение на засиленото производство на интегрални платки.

През последното тримесечие Apple заяви, че недостигът на чипове и усложненията, възпрепятстващи производството поради глобалната здравна криза, й струват 6 милиарда долара. Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук и финансовият директор Лука Маестри предупредиха инвеститорите, че се очаква въздействието от недостига на чипове да бъде над 6 милиарда долара за предстоящото празничон тримесечие.

Всички продуктови категории на Apple, от AirPods до Mac, претърпяха значителни подобрения през последните няколко месеца, които се очаква да се харесат на клиентите за празничното пазаруване. AirPods са популярен подарък и Apple пусна своя модел от трето поколение миналия месец. Новите слушалки имат по-компактен дизайн от предишното поколение, като същевременно включват нови функции като пространствено аудио с проследяване на главата, адаптивен аквалайзер и подобрена издръжливост.

В подготовка за празничния сезон Apple удължи политиката си за връщане до 8 януари 2022 година за всички покупки между 1 ноември и 25 декември. Новата политика се прилага за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, AirPods, HomePod mini и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This