Изберете страница

Очаква се наличностите на iPhone 13 да се подобрят с наближаване на празничния сезон

Очаква се наличностите на iPhone 13 да се подобрят в следващите седмици с наближаване на празничния сезон, което вероятно ще облекчи опасенията на анализатори и клиенти, че устройствата ще са изключително ограничени, когато потребителите започнат да пазаруват през празниците.

Подобно на много други продукти, iPhone 13 страда от последиците от глобалния недостиг на чипове, който се отрази на производството и общата наличност на устройствата. Прогнозните срокове за доставка на iPhone 13 са седмици и дори месеци на някои места и за конкретни конфигурации.

С наближаване на празничния сезон обаче, доставчиците на Apple успяха да облекчат недостига на определени компоненти, позволявайки производството на iPhone 13 да се ускори, според DigiTimes. Партньорите на Apple във веригата за доставки започват да забелязват, че разликата между търсенето и предлагането му “постепенно се стеснява”, благодарение на засиленото производство на интегрални платки.

През последното тримесечие Apple заяви, че недостигът на чипове и усложненията, възпрепятстващи производството поради глобалната здравна криза, й струват 6 милиарда долара. Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук и финансовият директор Лука Маестри предупредиха инвеститорите, че се очаква въздействието от недостига на чипове да бъде над 6 милиарда долара за предстоящото празничон тримесечие.

Всички продуктови категории на Apple, от AirPods до Mac, претърпяха значителни подобрения през последните няколко месеца, които се очаква да се харесат на клиентите за празничното пазаруване. AirPods са популярен подарък и Apple пусна своя модел от трето поколение миналия месец. Новите слушалки имат по-компактен дизайн от предишното поколение, като същевременно включват нови функции като пространствено аудио с проследяване на главата, адаптивен аквалайзер и подобрена издръжливост.

В подготовка за празничния сезон Apple удължи политиката си за връщане до 8 януари 2022 година за всички покупки между 1 ноември и 25 декември. Новата политика се прилага за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, AirPods, HomePod mini и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This