Изберете Страница

Откриването на уязвимост в iOS 10 може да ви донесе 1.5 милиона долара

iPhone безспорно е едно от най-сигурните устройства в света, но въпреки това Apple се старае да предотврати Jailbreak и да попречи на хакерите да получат така желания достъп да самата операционна ситема.

Има уязвимости, които могат да бъдат използвани точно за тази цел и една компания, която плаща за откриването им преди специалистите от Apple.

Zerodium е готова да плати 1.5 милиона долара за т.нар. Zero-day експлойт и тя ще даде парите на всеки, който успее да Jailbreak-не iPhone, работещ под iOS 10 дистанционно.

Всъщност това не е прецедент. През 2015 година компанията предлагаше 500 000 долара за откриване на уязвимаст в iOS 9, а само за сравнение, подобни пробиви в Android и Windows Phone се заплащат с около 100 000 долара. Тази година, хакването на Android 7.0 Nougat би могло да ви донесе 200 000 долара, но за iOS 10 офертата все още е най-изгодна.

Увеличихме предлагатана награда, защото и сигурността на операционната система е силно завишена.“ заяви основателят на Zerodium Чауки Бекрар. 4Бихме искали по този начен да привлечем повече ентусиасти през цялата година.“

Да, правилно прочетохте – не е нужно да се бърза, компанията плаща в зависимост от значението на самата уязвимост, а не само на този, който пръв открие такава.

Бекрар е основател и на френската хакерска компания Vupen, която разработва собствен софтуер и техники за проникване за частни клиенти, които според думите му са предимно правителства на различни държави.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This