Изберете Страница

Откриването на уязвимост в iOS 10 може да ви донесе 1.5 милиона долара

iPhone безспорно е едно от най-сигурните устройства в света, но въпреки това Apple се старае да предотврати Jailbreak и да попречи на хакерите да получат така желания достъп да самата операционна ситема.

Има уязвимости, които могат да бъдат използвани точно за тази цел и една компания, която плаща за откриването им преди специалистите от Apple.

Zerodium е готова да плати 1.5 милиона долара за т.нар. Zero-day експлойт и тя ще даде парите на всеки, който успее да Jailbreak-не iPhone, работещ под iOS 10 дистанционно.

Всъщност това не е прецедент. През 2015 година компанията предлагаше 500 000 долара за откриване на уязвимаст в iOS 9, а само за сравнение, подобни пробиви в Android и Windows Phone се заплащат с около 100 000 долара. Тази година, хакването на Android 7.0 Nougat би могло да ви донесе 200 000 долара, но за iOS 10 офертата все още е най-изгодна.

Увеличихме предлагатана награда, защото и сигурността на операционната система е силно завишена.“ заяви основателят на Zerodium Чауки Бекрар. 4Бихме искали по този начен да привлечем повече ентусиасти през цялата година.“

Да, правилно прочетохте – не е нужно да се бърза, компанията плаща в зависимост от значението на самата уязвимост, а не само на този, който пръв открие такава.

Бекрар е основател и на френската хакерска компания Vupen, която разработва собствен софтуер и техники за проникване за частни клиенти, които според думите му са предимно правителства на различни държави.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар