Изберете Страница

Откриването на уязвимост в iOS 10 може да ви донесе 1.5 милиона долара

iPhone безспорно е едно от най-сигурните устройства в света, но въпреки това Apple се старае да предотврати Jailbreak и да попречи на хакерите да получат така желания достъп да самата операционна ситема.

Има уязвимости, които могат да бъдат използвани точно за тази цел и една компания, която плаща за откриването им преди специалистите от Apple.

Zerodium е готова да плати 1.5 милиона долара за т.нар. Zero-day експлойт и тя ще даде парите на всеки, който успее да Jailbreak-не iPhone, работещ под iOS 10 дистанционно.

Всъщност това не е прецедент. През 2015 година компанията предлагаше 500 000 долара за откриване на уязвимаст в iOS 9, а само за сравнение, подобни пробиви в Android и Windows Phone се заплащат с около 100 000 долара. Тази година, хакването на Android 7.0 Nougat би могло да ви донесе 200 000 долара, но за iOS 10 офертата все още е най-изгодна.

Увеличихме предлагатана награда, защото и сигурността на операционната система е силно завишена.“ заяви основателят на Zerodium Чауки Бекрар. 4Бихме искали по този начен да привлечем повече ентусиасти през цялата година.“

Да, правилно прочетохте – не е нужно да се бърза, компанията плаща в зависимост от значението на самата уязвимост, а не само на този, който пръв открие такава.

Бекрар е основател и на френската хакерска компания Vupen, която разработва собствен софтуер и техники за проникване за частни клиенти, които според думите му са предимно правителства на различни държави.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This