Изберете Страница

Отговорът на Apple на Amazon Echo звучи страховито!

Според нов доклад на Bloomberg, Apple работи по интелигентен домашен хъб, който ще се конкурира с Amazon Echo и Google Home в битката за контрол над дома ви.

Подобно на Echo, това устройство ще позволи на потребителите да управляват своите лампи, брави и други смарт елементи в къщи, използвайки гласова активация.

Bloomberg твърди, че Apple работи по този проект повече от две години, но подчертава, че той все още може да не види бял свят.

С какво се различава отговорът на американския гигант от Amazon Echo?

Според информацията на Bloomberg, устройствата ще включва страховити функции за лицево разпознаване. Компанията ще се опита да се разграничи от Echo и Google Home чрез по-напреднали технологии, използвани за високоговорителя. Някои от прототипите включват сензори за лицево разпознаване и тове се потвърждава от факта, че Apple е регистрирала патенти за Faceshift и Emotient през последните години – устройства, които могат да реагират на базата на присъствието или емоционалното състояние на човека в стаята.

Както може да се очаква, говорителят на устройството ще може да работи със Siri, да чете новини и известия от мрежата и да пуска Apple Music. Трябва да отбележим, че то няма да е част Apple TV, тъй като първоначално компанията се е опитала да добави тези функционалности в неговото четвърто поколение, но след това изоставила тази идея и я заменила с дистанционно, управлявано чрез Siri.

Това не е първата крачка на Apple в областта на домашната автоматизация. Тя има своя Home Kit, въпреки че потенциалът му остава почти неизползван, а в новата iOS 10 вече се появи и едноименното приложение Home Kit, което може да се управлява чрез виртуалния асистент.

Естествено няма никакъв официален коментар от страна на компанията по отношение на плановете й в тази област, нещо с което вече сме свикнали. С малко повече късмет, това устройство ще се появи на пазара и ще зададе тенденциите за умния дом, така както го направиха iPod и iPhone в своята ниша.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This