Изберете Страница

Отговорът на Apple на Amazon Echo звучи страховито!

Според нов доклад на Bloomberg, Apple работи по интелигентен домашен хъб, който ще се конкурира с Amazon Echo и Google Home в битката за контрол над дома ви.

Подобно на Echo, това устройство ще позволи на потребителите да управляват своите лампи, брави и други смарт елементи в къщи, използвайки гласова активация.

Bloomberg твърди, че Apple работи по този проект повече от две години, но подчертава, че той все още може да не види бял свят.

С какво се различава отговорът на американския гигант от Amazon Echo?

Според информацията на Bloomberg, устройствата ще включва страховити функции за лицево разпознаване. Компанията ще се опита да се разграничи от Echo и Google Home чрез по-напреднали технологии, използвани за високоговорителя. Някои от прототипите включват сензори за лицево разпознаване и тове се потвърждава от факта, че Apple е регистрирала патенти за Faceshift и Emotient през последните години – устройства, които могат да реагират на базата на присъствието или емоционалното състояние на човека в стаята.

Както може да се очаква, говорителят на устройството ще може да работи със Siri, да чете новини и известия от мрежата и да пуска Apple Music. Трябва да отбележим, че то няма да е част Apple TV, тъй като първоначално компанията се е опитала да добави тези функционалности в неговото четвърто поколение, но след това изоставила тази идея и я заменила с дистанционно, управлявано чрез Siri.

Това не е първата крачка на Apple в областта на домашната автоматизация. Тя има своя Home Kit, въпреки че потенциалът му остава почти неизползван, а в новата iOS 10 вече се появи и едноименното приложение Home Kit, което може да се управлява чрез виртуалния асистент.

Естествено няма никакъв официален коментар от страна на компанията по отношение на плановете й в тази област, нещо с което вече сме свикнали. С малко повече късмет, това устройство ще се появи на пазара и ще зададе тенденциите за умния дом, така както го направиха iPod и iPhone в своята ниша.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар