Изберете Страница

Осем неща, които Apple “уби“ в новия MacBook Pro

Само преди седмица Apple представи обновената си серия MacBook Pro. Наред с новия Touch Bar и Touch ID функцията в лаптопите обаче, компанията премахна някои от добре познатите на потребителите функции и емблематични части. Ето кои са те:

  • Светещото лого на капака

То не може да се класифицира точно като функционалност, но беше едно от най-разпознаваемите неща в лаптопите на компанията. Премахването му може би цели да направи машината по-тънка, но много потребители ще бъдат разочаровани от този ход.

macbook-pro-logo

  • MagSafe

Собствениците на MacBook наистина обичат конектора MagSafe, който елиминира опасността от случайно падане на лаптопа при дърпане на зареждащия кабел и протестите в социалните мрежи доказват този факт. Независимо от това обаче, Apple замени полезния конектор с четири порта Thunderbolt 3.

macbook-12-inch-usb-c-01

  • Удължител за зарядното.

Това може би не е толкова значима липса, след като времената на удължителите, даващи възможност за зареждане във всяка точка на стаята вече отминаха, но все пак липсата му в комплекта на новите MacBook Pro трябва да бъде отбелязана.

macbook-pro-extension-cord

  • Звукът при стартиране

Емблематичният звук на камбанка при стартиране си отиде безвъзвратно, заменен от пълна тишина! Разбира се това не е краят на света, но трябва да му кажем сбогом и може би да се успокоим с това, че машината се включва автоматично, когато вдигнем капака й.

macbook-pro-lid

  • HDMI

Ако сте фен на лесното и удобно използване на HDMI порта при по-старите устройства, този ход от страна на Apple наистина ще ви разочарова. Вместо него, вече ще трябва да използвате Thunderbolt 3 и подходящ адаптер, за да постигнете необходимата ви HDMI съвместимост.

cable-matters

  • USB A

Тук положението е същото – отново имате нужда от адаптер, кой ли вече по ред…

usb-c-to-usb-a

  • Слот за SD карти

Да, познахте, това е поредното нещо, премахнато от компанията в новата й серия MacBook Pro и тук отново имаме нужда от подходящ адаптер (вече им изгубихме бройката).

usb-c-to-sd-card

  • Пластмасовите панти на капака

Тази стъпка Apple предприема, може би заради дизайна – алуминиевият шарнир, на мястото на пантата моментално прави хардуера по-приятен за окото, но все пак това също е нещо, премахнато от компанията в обновената й линия лаптопи.

2016-macbook-pro-hinge

Независимо дали всичко това ви харесва или не, MacBook Pro вече не е такъв, какъвто го познавате! Ако все още обмисляте покупката на лаптоп, може би трябва да имате предвид информацията, която дава добре познатият ни анализатор Минг-чи Куо, а именно, че през втората половина на следващата година се очаква новото поколение MacBook Pro да поевтинеят и в гамата им да се появи модел, поддържащ 32 GB оперативна памет. Това разбира се зависи от Intel и пускането на Cannonlake процесорите по някое време през 2017 година, което ще позволи консумацията на по-малко енергия и увеличаване на RAM.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This