Изберете Страница

Осем неща, които Apple “уби“ в новия MacBook Pro

Само преди седмица Apple представи обновената си серия MacBook Pro. Наред с новия Touch Bar и Touch ID функцията в лаптопите обаче, компанията премахна някои от добре познатите на потребителите функции и емблематични части. Ето кои са те:

  • Светещото лого на капака

То не може да се класифицира точно като функционалност, но беше едно от най-разпознаваемите неща в лаптопите на компанията. Премахването му може би цели да направи машината по-тънка, но много потребители ще бъдат разочаровани от този ход.

macbook-pro-logo

  • MagSafe

Собствениците на MacBook наистина обичат конектора MagSafe, който елиминира опасността от случайно падане на лаптопа при дърпане на зареждащия кабел и протестите в социалните мрежи доказват този факт. Независимо от това обаче, Apple замени полезния конектор с четири порта Thunderbolt 3.

macbook-12-inch-usb-c-01

  • Удължител за зарядното.

Това може би не е толкова значима липса, след като времената на удължителите, даващи възможност за зареждане във всяка точка на стаята вече отминаха, но все пак липсата му в комплекта на новите MacBook Pro трябва да бъде отбелязана.

macbook-pro-extension-cord

  • Звукът при стартиране

Емблематичният звук на камбанка при стартиране си отиде безвъзвратно, заменен от пълна тишина! Разбира се това не е краят на света, но трябва да му кажем сбогом и може би да се успокоим с това, че машината се включва автоматично, когато вдигнем капака й.

macbook-pro-lid

  • HDMI

Ако сте фен на лесното и удобно използване на HDMI порта при по-старите устройства, този ход от страна на Apple наистина ще ви разочарова. Вместо него, вече ще трябва да използвате Thunderbolt 3 и подходящ адаптер, за да постигнете необходимата ви HDMI съвместимост.

cable-matters

  • USB A

Тук положението е същото – отново имате нужда от адаптер, кой ли вече по ред…

usb-c-to-usb-a

  • Слот за SD карти

Да, познахте, това е поредното нещо, премахнато от компанията в новата й серия MacBook Pro и тук отново имаме нужда от подходящ адаптер (вече им изгубихме бройката).

usb-c-to-sd-card

  • Пластмасовите панти на капака

Тази стъпка Apple предприема, може би заради дизайна – алуминиевият шарнир, на мястото на пантата моментално прави хардуера по-приятен за окото, но все пак това също е нещо, премахнато от компанията в обновената й линия лаптопи.

2016-macbook-pro-hinge

Независимо дали всичко това ви харесва или не, MacBook Pro вече не е такъв, какъвто го познавате! Ако все още обмисляте покупката на лаптоп, може би трябва да имате предвид информацията, която дава добре познатият ни анализатор Минг-чи Куо, а именно, че през втората половина на следващата година се очаква новото поколение MacBook Pro да поевтинеят и в гамата им да се появи модел, поддържащ 32 GB оперативна памет. Това разбира се зависи от Intel и пускането на Cannonlake процесорите по някое време през 2017 година, което ще позволи консумацията на по-малко енергия и увеличаване на RAM.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This