Изберете Страница

Опасно ли е да оставяме своя iPhone да се зарежда нощем?

Признавам си и аз имам навика да зареждам телефона си нощем, защото е много удобно бързайки сутрин, направо да грабнеш вече зареденото устройство и да тръгнеш на работа, нали?

Въпреки това има няколко причини, поради които не трябва да го правим! Това не само е вредно за батерията, но може да бъде опасно и за самите нас.

Доминик Литълууд, експерт по въпросите за защита на потребитерите предупреждава, че оставяйки телефона си включен през нощта, ние сме в голяма опасност, тъй като зареждането за по-дълъг период от време, предполага риск от пожар.

Разбира се не е задължиттелно да се стигне до това, но решаващо е и мястото, където оставяме устройството вечер. Много потребители поставят телефоните си под възглавницата, за да използват различни програми за проследяване на съня, или просто за удобство, но това причинява допълнителното загряване на батерията при зареждане и би могло да е наистина опасно.

Честото и продължително зареждане по този начин може да окаже влияние и върху самата литиево-йонна батерия. Шейн Броски, съосновател на компанията Farbe Technik, която поризвежда зарядни устройство обяснява, че този вид батерии могат да реагират зле, ако телефонът е изложен на високи температури. Ако устройството не може да се охлади, топлината ще предизвика окисляване на клетките, а то от своя страна ще намали капацитета на батерията и продължителността на живота й.

За да сте сигурни, че това няма да се случи, оставете телефона върху твърда повърхност, без да го покривате, ако ви се налага да го зареждате през нощта. Важно е да знаете, че батерията има определен брой цикли на зареждане и разреждане от 0 до 100% и увеличаването на броя им, води до съкращаване на живота й. Затова не се учудвайте, ако след известно време, вашият телефон вече не издържа толкова дълго, както в покой, така и при работа с него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This