Изберете Страница

Опасно ли е да оставяме своя iPhone да се зарежда нощем?

Признавам си и аз имам навика да зареждам телефона си нощем, защото е много удобно бързайки сутрин, направо да грабнеш вече зареденото устройство и да тръгнеш на работа, нали?

Въпреки това има няколко причини, поради които не трябва да го правим! Това не само е вредно за батерията, но може да бъде опасно и за самите нас.

Доминик Литълууд, експерт по въпросите за защита на потребитерите предупреждава, че оставяйки телефона си включен през нощта, ние сме в голяма опасност, тъй като зареждането за по-дълъг период от време, предполага риск от пожар.

Разбира се не е задължиттелно да се стигне до това, но решаващо е и мястото, където оставяме устройството вечер. Много потребители поставят телефоните си под възглавницата, за да използват различни програми за проследяване на съня, или просто за удобство, но това причинява допълнителното загряване на батерията при зареждане и би могло да е наистина опасно.

Честото и продължително зареждане по този начин може да окаже влияние и върху самата литиево-йонна батерия. Шейн Броски, съосновател на компанията Farbe Technik, която поризвежда зарядни устройство обяснява, че този вид батерии могат да реагират зле, ако телефонът е изложен на високи температури. Ако устройството не може да се охлади, топлината ще предизвика окисляване на клетките, а то от своя страна ще намали капацитета на батерията и продължителността на живота й.

За да сте сигурни, че това няма да се случи, оставете телефона върху твърда повърхност, без да го покривате, ако ви се налага да го зареждате през нощта. Важно е да знаете, че батерията има определен брой цикли на зареждане и разреждане от 0 до 100% и увеличаването на броя им, води до съкращаване на живота й. Затова не се учудвайте, ако след известно време, вашият телефон вече не издържа толкова дълго, както в покой, така и при работа с него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This