Изберете страница

Опасно ли е да оставяме своя iPhone да се зарежда нощем?

Признавам си и аз имам навика да зареждам телефона си нощем, защото е много удобно бързайки сутрин, направо да грабнеш вече зареденото устройство и да тръгнеш на работа, нали?

Въпреки това има няколко причини, поради които не трябва да го правим! Това не само е вредно за батерията, но може да бъде опасно и за самите нас.

Доминик Литълууд, експерт по въпросите за защита на потребитерите предупреждава, че оставяйки телефона си включен през нощта, ние сме в голяма опасност, тъй като зареждането за по-дълъг период от време, предполага риск от пожар.

Разбира се не е задължиттелно да се стигне до това, но решаващо е и мястото, където оставяме устройството вечер. Много потребители поставят телефоните си под възглавницата, за да използват различни програми за проследяване на съня, или просто за удобство, но това причинява допълнителното загряване на батерията при зареждане и би могло да е наистина опасно.

Честото и продължително зареждане по този начин може да окаже влияние и върху самата литиево-йонна батерия. Шейн Броски, съосновател на компанията Farbe Technik, която поризвежда зарядни устройство обяснява, че този вид батерии могат да реагират зле, ако телефонът е изложен на високи температури. Ако устройството не може да се охлади, топлината ще предизвика окисляване на клетките, а то от своя страна ще намали капацитета на батерията и продължителността на живота й.

За да сте сигурни, че това няма да се случи, оставете телефона върху твърда повърхност, без да го покривате, ако ви се налага да го зареждате през нощта. Важно е да знаете, че батерията има определен брой цикли на зареждане и разреждане от 0 до 100% и увеличаването на броя им, води до съкращаване на живота й. Затова не се учудвайте, ако след известно време, вашият телефон вече не издържа толкова дълго, както в покой, така и при работа с него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This