Може би заради неволна грешка, в обява за работа на Apple се споменава мистериозната HomeOS точно преди WWDC 2021. Публикацията е забелязана вчера, а малко след това думата “HomeOS” е премахната от нея. В обявата става въпрос за старши инженер, работещ върху Apple Music, но на два пъти се споменава HomeOS:

“Ще работите като системен инженер в Apple, изучавайки вътрешната работа по iOS, watchOS, tvOS и HomeOS и оптимизирайки кода си за изпълнение по начини, които само Apple може. Елате да се присъедините към нашия екип и да направите истинска разлика в музиката, в която се влюби цял свят”, пише в обявата. “Екипът на Apple Music Frameworks притежава стека от технологии, които позволяват интегриране на системата Apple Music във всички наши мобилни платформи: iOS, watchOS и HomeOS”.

Малко след това Apple премахна думата HomeOS от обявата си, като я замени с HomePod, интелигентния високоговорител на компанията. Дали обаче тази грешка неволно разкрива нова операционна система, която ще бъде представена по време на WWDC 2021, или е просто технически гаф, няма как да знаем. Всичко ще стане ясно след броени дни, в понеделник, когато започва конференцията за разработчици.