Изберете Страница

Няколко скрити функции на iOS 14, за които Apple не спомена нищо

iOS 14 и iPadOS 14 ще донесат няколко вълнуващи скрити функции, които Apple не демонстрира в понеделник на сцената на WWDC 2020. iOS 14 най-сетне ще позволи на потребителите да задават браузър по подразбиране и различен пощенски клиент, което беше една от най-желаните възможности. Новата версия на операционната система ще поддържа и жест за достъпност, който ще ви позволи да контролирате различни функции само с почукване по гърба на телефона. Много от скритите функции ще са налични в публичната бета версия, която се очаква да пристигне през юли, а ето и списък с няколко от тях:

Нов имейл и браузър по подразбиране

Може да сте пропуснали някой от слайдовете на Apple, или по-късно излезлите страници на iOS 14 и iPadOS 14, но следващите версии на операционните системи ще ви позволята да задавате нов имейл клиент и браузър по подразбиране. Това е чудесна новина за всеки, който не ползва Mail и Safari, но компанията не обясни как точно ще работи функцията.

Back Tap

Скрита в настройките за достъпност е и новата опция за жестови контрол Back Tap, с която само с докосване на гърба на телефона ще можете да генерирате действие. Има възможност за добавяне на двойни и тройни почуквания, които да се свържат с различни действия като скрийншот, контрол на звука, Siri и др.

Find My

Apple не представи своите устройства за локация, подобни на Tile, но съобщи, че Find My ще бъде разширена, за да ви позволи да намирате продукти и аксесоари от трети страни с “новата мрежа за аксесоари Find My Network”.

Approximate Location

Това е нова функция за поверителност, която ви позволява да споделяте с приложения приблизителното си местоположение, вместо точното.

Recording Indicator

Всеки път, когато приложението използва микрофона, или камерата, в контролния център ще се появява визуален индикатор за запис под формата на оранжева точка, която ви предупреждава, че съответното приложение има достъп да чувствителна функция.

Quick toggles in Video mode

Записването на видео на iPhone ще е още по-лесно с помощта на бързи превключвания, които ви позволяват да променяте неща като резолюция и честота на кадрите.

Volume buttons in Camera

Бутоните за сила на звука могат да се използват и за иницииране на действие докато правите снимки. Този за намаляване на звука например, може да заснема видео с QuickTake за устройствата, които поддържат функцията – XR, Xs и Xs Max.

Emoji Search

Това е поле за търсене за клавиатурата с емоджи, което ще и позволи да ги избирате чрез въвеждане на дума или фраза.

APFS encrypted drive support

Функцията ще позволи да свързвате външни дискове, използвайки APFS криптиране както на iPhone, така и на iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This