Изберете страница

Няколко скрити функции на iOS 14, за които Apple не спомена нищо

iOS 14 и iPadOS 14 ще донесат няколко вълнуващи скрити функции, които Apple не демонстрира в понеделник на сцената на WWDC 2020. iOS 14 най-сетне ще позволи на потребителите да задават браузър по подразбиране и различен пощенски клиент, което беше една от най-желаните възможности. Новата версия на операционната система ще поддържа и жест за достъпност, който ще ви позволи да контролирате различни функции само с почукване по гърба на телефона. Много от скритите функции ще са налични в публичната бета версия, която се очаква да пристигне през юли, а ето и списък с няколко от тях:

Нов имейл и браузър по подразбиране

Може да сте пропуснали някой от слайдовете на Apple, или по-късно излезлите страници на iOS 14 и iPadOS 14, но следващите версии на операционните системи ще ви позволята да задавате нов имейл клиент и браузър по подразбиране. Това е чудесна новина за всеки, който не ползва Mail и Safari, но компанията не обясни как точно ще работи функцията.

Back Tap

Скрита в настройките за достъпност е и новата опция за жестови контрол Back Tap, с която само с докосване на гърба на телефона ще можете да генерирате действие. Има възможност за добавяне на двойни и тройни почуквания, които да се свържат с различни действия като скрийншот, контрол на звука, Siri и др.

Find My

Apple не представи своите устройства за локация, подобни на Tile, но съобщи, че Find My ще бъде разширена, за да ви позволи да намирате продукти и аксесоари от трети страни с “новата мрежа за аксесоари Find My Network”.

Approximate Location

Това е нова функция за поверителност, която ви позволява да споделяте с приложения приблизителното си местоположение, вместо точното.

Recording Indicator

Всеки път, когато приложението използва микрофона, или камерата, в контролния център ще се появява визуален индикатор за запис под формата на оранжева точка, която ви предупреждава, че съответното приложение има достъп да чувствителна функция.

Quick toggles in Video mode

Записването на видео на iPhone ще е още по-лесно с помощта на бързи превключвания, които ви позволяват да променяте неща като резолюция и честота на кадрите.

Volume buttons in Camera

Бутоните за сила на звука могат да се използват и за иницииране на действие докато правите снимки. Този за намаляване на звука например, може да заснема видео с QuickTake за устройствата, които поддържат функцията – XR, Xs и Xs Max.

Emoji Search

Това е поле за търсене за клавиатурата с емоджи, което ще и позволи да ги избирате чрез въвеждане на дума или фраза.

APFS encrypted drive support

Функцията ще позволи да свързвате външни дискове, използвайки APFS криптиране както на iPhone, така и на iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This