Изберете Страница

Няколко скрити функции на iOS 14, за които Apple не спомена нищо

iOS 14 и iPadOS 14 ще донесат няколко вълнуващи скрити функции, които Apple не демонстрира в понеделник на сцената на WWDC 2020. iOS 14 най-сетне ще позволи на потребителите да задават браузър по подразбиране и различен пощенски клиент, което беше една от най-желаните възможности. Новата версия на операционната система ще поддържа и жест за достъпност, който ще ви позволи да контролирате различни функции само с почукване по гърба на телефона. Много от скритите функции ще са налични в публичната бета версия, която се очаква да пристигне през юли, а ето и списък с няколко от тях:

Нов имейл и браузър по подразбиране

Може да сте пропуснали някой от слайдовете на Apple, или по-късно излезлите страници на iOS 14 и iPadOS 14, но следващите версии на операционните системи ще ви позволята да задавате нов имейл клиент и браузър по подразбиране. Това е чудесна новина за всеки, който не ползва Mail и Safari, но компанията не обясни как точно ще работи функцията.

Back Tap

Скрита в настройките за достъпност е и новата опция за жестови контрол Back Tap, с която само с докосване на гърба на телефона ще можете да генерирате действие. Има възможност за добавяне на двойни и тройни почуквания, които да се свържат с различни действия като скрийншот, контрол на звука, Siri и др.

Find My

Apple не представи своите устройства за локация, подобни на Tile, но съобщи, че Find My ще бъде разширена, за да ви позволи да намирате продукти и аксесоари от трети страни с “новата мрежа за аксесоари Find My Network”.

Approximate Location

Това е нова функция за поверителност, която ви позволява да споделяте с приложения приблизителното си местоположение, вместо точното.

Recording Indicator

Всеки път, когато приложението използва микрофона, или камерата, в контролния център ще се появява визуален индикатор за запис под формата на оранжева точка, която ви предупреждава, че съответното приложение има достъп да чувствителна функция.

Quick toggles in Video mode

Записването на видео на iPhone ще е още по-лесно с помощта на бързи превключвания, които ви позволяват да променяте неща като резолюция и честота на кадрите.

Volume buttons in Camera

Бутоните за сила на звука могат да се използват и за иницииране на действие докато правите снимки. Този за намаляване на звука например, може да заснема видео с QuickTake за устройствата, които поддържат функцията – XR, Xs и Xs Max.

Emoji Search

Това е поле за търсене за клавиатурата с емоджи, което ще и позволи да ги избирате чрез въвеждане на дума или фраза.

APFS encrypted drive support

Функцията ще позволи да свързвате външни дискове, използвайки APFS криптиране както на iPhone, така и на iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This