Изберете Страница

Няколко скрити трика за iPhone, които може би не знаете

iOS е проста и интуитивна, но въпреки това се развива с всяка изминала година, а iPhone е устройството, с което всеки може да работи, но има някои трикове, които може би не знаете. Вълнуващо е да откриете тайна функция, която ще ви улесни в ежедневната му употреба, нали? Днес ще ви представим няколко трика, сред които всеки от вас ще намери нещо ново за себе си:

Бързо и лесно изтриване на текст

Когато докоснете и задържите клавиша Backspace на клавиатурата, скоростта на изтриване се увеличава след известно време, но ако използвате модел с 3D Touch това става веднага, можете да забавите изтриването, ако намалите натиска.

Бързо и лесно изключване на фенерчето

Както знаете фенерчето може да се включи от контролния център, дори когато телефонът е заключен и това наистина е удобно, но трябва да се върнете и да натиснете бутона отново, когато искате да го изключите. Вместо това обаче, можете да плъзнете заключения екран в ляво, все едно искате да включите камерата, но не до край, така телефонът ви ще реши, че искате да снимате и ще изключи светкавицата.

Как да видим всички отворени раздели в Safari?

Вместо да превъртате, просто обърнете телефона си в пейзажен режим, докато сте в някои от разделите и щипнете върху екрана, като за зуум и ще видите всички отворени раздели.

Отворете Spotlight във всяко едно приложение

Понякога може би искате да търсите нещо, без да отваряте центъра за нотификейшън центъра – можете при отворено приложение просто да издърпате надолу горната част на екрана, но да спрете до там, където виждате само полето за търсене, ще почувствате и лека вибрация.

Лесно проследяване на пратка

Ако някой ви е изпратил пратка и съответно тракинг номера й в съобщение, можете просто да задържоте върху номера в самото съобщение и ще се появи опция за проследяване.

Приоритет на изтегляните приложения

Знаете ли, че можете да дадете приоритет на изтегляните приложения? Ако вече сте в процес на изтеглянето, или актуализирането на няколко приложения, но имате нужда някое от тях да стане по-бързо, просто използвайте 3D Touch, за да изведете върху иконата му това меню:

Безкрайно увеличение на всяка снимка

Понякога може би е досадно, че може те да увеличите снимките заснети с телефона ви само до определен размер. Докоснете бутона за редактиране, изрежете снимката само малко и я запазете. Сега вече можете да я увеличавате безкрайно.

Търсене на дума в уеб страница

Повечето потребители нямат представа, че всъщност могат да търсят определена дума в уеб страница в Safari. Просто въведете думата в лентата за адреса, но не натискайте Go, вместо това плъзнете надолу и ще видите опция за търсене в долната част на страницата:

Затваряне на всички отворени в Safari раздели едновременно

Този трик е за хора, които оставят много страници отворени в своя браузър, но все някога трябва да започнат на ново. Просто докоснете и задръжте бутона за превключване на разделите в долния десен ъгъл на Safari, не ви е необходим 3D Touch, скоро ще се появи малко меню, което ви дава възможност да затворите всички отворени раздели.

Преместване на опциите за споделяне в контролния център

Ако искате бързо да пренаредите опциите за споделяне, просто ги докоснете и плъзнете настрани, така ще можете да завлечете иконата до желаната позиция.

Ако и вие знаете някой полезен трик за работа с iPhone, можете да го споделите с нас в коментарите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This