Изберете страница

Няколко скрити трика за iPhone, които може би не знаете

iOS е проста и интуитивна, но въпреки това се развива с всяка изминала година, а iPhone е устройството, с което всеки може да работи, но има някои трикове, които може би не знаете. Вълнуващо е да откриете тайна функция, която ще ви улесни в ежедневната му употреба, нали? Днес ще ви представим няколко трика, сред които всеки от вас ще намери нещо ново за себе си:

Бързо и лесно изтриване на текст

Когато докоснете и задържите клавиша Backspace на клавиатурата, скоростта на изтриване се увеличава след известно време, но ако използвате модел с 3D Touch това става веднага, можете да забавите изтриването, ако намалите натиска.

Бързо и лесно изключване на фенерчето

Както знаете фенерчето може да се включи от контролния център, дори когато телефонът е заключен и това наистина е удобно, но трябва да се върнете и да натиснете бутона отново, когато искате да го изключите. Вместо това обаче, можете да плъзнете заключения екран в ляво, все едно искате да включите камерата, но не до край, така телефонът ви ще реши, че искате да снимате и ще изключи светкавицата.

Как да видим всички отворени раздели в Safari?

Вместо да превъртате, просто обърнете телефона си в пейзажен режим, докато сте в някои от разделите и щипнете върху екрана, като за зуум и ще видите всички отворени раздели.

Отворете Spotlight във всяко едно приложение

Понякога може би искате да търсите нещо, без да отваряте центъра за нотификейшън центъра – можете при отворено приложение просто да издърпате надолу горната част на екрана, но да спрете до там, където виждате само полето за търсене, ще почувствате и лека вибрация.

Лесно проследяване на пратка

Ако някой ви е изпратил пратка и съответно тракинг номера й в съобщение, можете просто да задържоте върху номера в самото съобщение и ще се появи опция за проследяване.

Приоритет на изтегляните приложения

Знаете ли, че можете да дадете приоритет на изтегляните приложения? Ако вече сте в процес на изтеглянето, или актуализирането на няколко приложения, но имате нужда някое от тях да стане по-бързо, просто използвайте 3D Touch, за да изведете върху иконата му това меню:

Безкрайно увеличение на всяка снимка

Понякога може би е досадно, че може те да увеличите снимките заснети с телефона ви само до определен размер. Докоснете бутона за редактиране, изрежете снимката само малко и я запазете. Сега вече можете да я увеличавате безкрайно.

Търсене на дума в уеб страница

Повечето потребители нямат представа, че всъщност могат да търсят определена дума в уеб страница в Safari. Просто въведете думата в лентата за адреса, но не натискайте Go, вместо това плъзнете надолу и ще видите опция за търсене в долната част на страницата:

Затваряне на всички отворени в Safari раздели едновременно

Този трик е за хора, които оставят много страници отворени в своя браузър, но все някога трябва да започнат на ново. Просто докоснете и задръжте бутона за превключване на разделите в долния десен ъгъл на Safari, не ви е необходим 3D Touch, скоро ще се появи малко меню, което ви дава възможност да затворите всички отворени раздели.

Преместване на опциите за споделяне в контролния център

Ако искате бързо да пренаредите опциите за споделяне, просто ги докоснете и плъзнете настрани, така ще можете да завлечете иконата до желаната позиция.

Ако и вие знаете някой полезен трик за работа с iPhone, можете да го споделите с нас в коментарите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This