iPhone X несъмнено е най-иновативния модел, който компанията е създавала някога, но животът с него определено не е розов, поне за някои от гордите му собственици. Много от тях се оплакват, че телефоните им често прегряват и използват прекалено много данни, като в интенет пространството се появиха разкази дори и за поставени във фризер устройства.

Форумите на Apple Support и Reddit и Twitter са заляти с подобни постове, разказващи различни случаи, при които iPhone X прегрява и дори крашва докато работи с приложения, навигации, соцеални мрежи, или браузва в интернет. Според тях устройството се нагрява най-много на гърба, близо до логото, а в някои случаи отказва да стартира след това, при което Apple безмълвно го заменя.

Не е ясно какво причинява проблемите, но сред тях е и прекомерното използване на данни, като в тези случаи компанията просто съветва потребителите да ги изключват, отново без да дава обяснения.

Компанията със сигурност е наясно с проблемите на своя десети юбилеен модел iPhone и ще приложи поправки в следващите актуализации на операционната система, а до тогава ще се наложи засегнатите потребители да се обръщат за помощ към съпорта, или да използват гаранцията на устройствата си.