iPhone X е първият OLED смартфон на Apple, въпреки че компанията вече използва такъв тип екрани в своя Apple Watch. След като Android производителите използват тези панели от години, гигантът реши, че е време да се присъедини към тях, но естествено по своя изпитан начин – като направи дисплея още по-добър.

Оказва се обаче, че някои потребители имат проблеми с него, или по-точно с употребата на Pulse Width Modulation (PWM). Те съобщават, че телефонът им причинява главоболие и болки в очите. За тези, които не са запознати с PWM, това е технология, която използва трептене на екрана на различни честоти и докато това трептене не е видимо за потребителите, някои от тях явно са чувствителни към него и изпитват споменатото вече силно главоболие.

Докато по-старите модели iPhone и новите iPhone 8/8 Plus, нямат подобен проблем, благодарение на своя LCD дисплей от висок клас, прехваленият десети юбилеен модел явно има още една слабост за оправяне, за който обаче е малко вероятно да се намери решение. Важно е да споменем, че PWM не е технология, изполвана само от Apple, така че това е нещо, което не подлежи на софтуерен ремонт. При положение, че потребителят е чувствителен към трептенето на екрана, явно ще трябва да избере някои от моделите с LCD панел, а според прогнозите на анализаторите, опциите за тази година ще са още по-ограничени, тъй като само един от бъдещите iPhone ще притежава такъв.