Изберете страница

Някои полезни комбинации бутони при работа с iPhone 7/Plus

След въвеждането на новия капацитивен хоум бутон в iPhone 7/Plus, едно от нещата, които се промениха е начинът, по който да направите Hard Reboot на телефона, когаго се наложи. До сега това ставаше със задържане на хоум бутона и този за включване, докато на екрана се появи логото на Apple, но поради особеностите на новия хоум бутон, сега конфигурацията се променя.

  • Ако сте горд собственик на iPhone 7 или iPhone 7 Plus и по някаква причина се налага да рестартирате хардуерно своето устройство, ето как можете да го направите стъпка по стъпка:

iphone-7-reboot-how

Стъпка 1: Задръжите бутона за включване

Стъпка 2: Докато държите първия бутон натиснат, натиснете и този за намаляване на звука, който се намира от лявата страна на телефона и се уверете, че ги държите натиснати и двата едновременно.

Стъпка 3: Така устройството ще изгасне, както когато е изключено по нормалния начин с бутона за включване/изключване.

Стъпка 4: Изчакайте докато на екрана се появи логото на Apple и чак тогава пуснете двата бутона.

Така вашият iPhone 7 ще се рестартира и ще премине към началния екран за отключване. Процесът е много подобен на този, който се използва при по-старите устройства на Apple, а промяната е само в единия използван за целта бутон – вместо хоум бутона, се натиска и задържа левият бутон за намаляване на звука.

  • За сметка на това, правенето на скрийншот става както преди – с еднивременно натискане на бутона за включване и хоум бутона.
  • Понякога се налага да включите телефона в т.нар. DFU мод, за да можете да го ресторнете през iTunes. Сега с промяната на функционалността на хоум бутона, това става така:

Стъпка 1: Първо се уверете, че разполагате с най-новата версия на iTunes, инсталирана на вашия компютър.

Стъпка 2: Включете кабела за захранване в телефона и компютъра.

Стъпка 3: Изключете телефона по нормалния начин, чрез бутона за включване/изключване и слайдерът, който се появява на екрана.

Стъпка 4: След като устройството вече е изключено, натиснете и задръжте бутона за включване от дясната му страна за 3 секунди, докато той все още е натиснат, натиснете и задръжте и този за намаляване на звука, който се намира на лявата страна на телефона и задръжте така 10 секунди.

Стъпка 5: След като минат 10 секунди, пуснете бутона за включване, но продължете да държите този за намаляване на звука още 5 секунди.

Ще видите логото на Apple на екрана и анимация, която ви подканва да вклучите кабела и чак тогава можете да пуснете задържания до сега бутон за звука.

Стъпка 6: Екранът ще стане изцяло черен, което потвърждава, че устройството е в DFU мод и вече можете да го ресторнете по обичайния начин.

Първоначално тези полезни комбинации, може би ще ви се сторят трудни, поради стария навик да използвате хоум бутона в тези ситуации, но със сигурност ще свикнете бързо и това няма да ви затруднява след първите няколко пъти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This