Изберете Страница

Някои от следващите модели Apple Watch може би ще се огъва около китката ви

Тази седмица службата за патенти и търговски марки в САЩ официално публикува серия от 68 нови патента на Apple, които обхващат гъвкави електронни устройства, върху които компанията работи от 2011 година насам. Всъщност първият подобен документ е регистриран в Европа през 2013 година, което сочи, че гигантът все още има сериозни намерения в тази насока.

Патентите очертават една интересна особеност, свързана евентуално с бъдещ модел Apple Watch, който ще се възползва от гъвкавия дисплей. В тях е описано електронно устройство за китката, включващо дисплей с твърд покриващ слой, гъвкав елемент, свързан с екрана и обработваща схема, която събира сигнали от сензорите и контролира дисплея възоснова на тях. То се характеризира с факта, че гъвкавият елемент съдържа материал от групата на полимерите, както и органичен екран, а датчиците включват сензори за близост, налягане и докосване.

Как би могло всичко това да се отрази на Apple Watch, който въпреки че има подобни параметри все още е плосък? В годината, през която е публикуван оригиналния патент, има още едно изобретение, подобно на часовник, чийто гъвкав дисплей се обвива около китката на ръката, което ни насочва към основната идея на всички останали документи.

Разбира се, както не веднъж сме казвали,  това са само поредните патентни заявки, което не гарантира това, че устройството някога ще види бял свят, но все пак те са докателство, че Apple работи върху някои иновативни промени на своя умен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар