Изберете страница

Някои от следващите модели Apple Watch може би ще се огъва около китката ви

Тази седмица службата за патенти и търговски марки в САЩ официално публикува серия от 68 нови патента на Apple, които обхващат гъвкави електронни устройства, върху които компанията работи от 2011 година насам. Всъщност първият подобен документ е регистриран в Европа през 2013 година, което сочи, че гигантът все още има сериозни намерения в тази насока.

Патентите очертават една интересна особеност, свързана евентуално с бъдещ модел Apple Watch, който ще се възползва от гъвкавия дисплей. В тях е описано електронно устройство за китката, включващо дисплей с твърд покриващ слой, гъвкав елемент, свързан с екрана и обработваща схема, която събира сигнали от сензорите и контролира дисплея възоснова на тях. То се характеризира с факта, че гъвкавият елемент съдържа материал от групата на полимерите, както и органичен екран, а датчиците включват сензори за близост, налягане и докосване.

Как би могло всичко това да се отрази на Apple Watch, който въпреки че има подобни параметри все още е плосък? В годината, през която е публикуван оригиналния патент, има още едно изобретение, подобно на часовник, чийто гъвкав дисплей се обвива около китката на ръката, което ни насочва към основната идея на всички останали документи.

Разбира се, както не веднъж сме казвали,  това са само поредните патентни заявки, което не гарантира това, че устройството някога ще види бял свят, но все пак те са докателство, че Apple работи върху някои иновативни промени на своя умен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This