Изберете страница

Някои от следващите модели Apple Watch може би ще се огъва около китката ви

Тази седмица службата за патенти и търговски марки в САЩ официално публикува серия от 68 нови патента на Apple, които обхващат гъвкави електронни устройства, върху които компанията работи от 2011 година насам. Всъщност първият подобен документ е регистриран в Европа през 2013 година, което сочи, че гигантът все още има сериозни намерения в тази насока.

Патентите очертават една интересна особеност, свързана евентуално с бъдещ модел Apple Watch, който ще се възползва от гъвкавия дисплей. В тях е описано електронно устройство за китката, включващо дисплей с твърд покриващ слой, гъвкав елемент, свързан с екрана и обработваща схема, която събира сигнали от сензорите и контролира дисплея възоснова на тях. То се характеризира с факта, че гъвкавият елемент съдържа материал от групата на полимерите, както и органичен екран, а датчиците включват сензори за близост, налягане и докосване.

Как би могло всичко това да се отрази на Apple Watch, който въпреки че има подобни параметри все още е плосък? В годината, през която е публикуван оригиналния патент, има още едно изобретение, подобно на часовник, чийто гъвкав дисплей се обвива около китката на ръката, което ни насочва към основната идея на всички останали документи.

Разбира се, както не веднъж сме казвали,  това са само поредните патентни заявки, което не гарантира това, че устройството някога ще види бял свят, но все пак те са докателство, че Apple работи върху някои иновативни промени на своя умен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This