Apple не е актуализирала своите таблети iPad Pro тази година и това далеч не е изненада, като се има предвид колко голям беше последния ъпгрейд. Сега обаче имаме рендери на нов модел с тройна камера, който трябва да се предлага в два размера, подобно на предшествениците си – 11 и 12.9 инчови версии. Изображенията са публикувани от @OnLeaks, чрез iGeekBlog:

Дизайнът на дисплея изглежда непроменен, но бърз поглед към задната част е достатъчен, за да забележим тройната система на камерата, подобна на тази при iPhone 11 Pro. Разбира се таблетите не са точно подходящото устройство за мобилна фотография, но изглежда компанията иска Pro серията да има поне толкова добра камера, колкото и новите й смартфони.

По-озадачаваща обаче е информацията за метален гръб на 11 инчовия модел и стъклен на 12.9 инчовия, а причината за стъклото разбира се е безжичното зареждане, но защо то ще бъде използвано само при по-големия вариант далеч не е ясно.

Очаква се новите модели iPad Pro да дебютират не по-рано от май месец следващата година, като може би ще се предлагат и в новия Midnight Green цвят, наред със Space Gray и Silver.