iOS 14.4 може да донесе нова фитнес функция, която ще подобри тренировките ви с Apple Watch.

Потребителят Khaos Tian сподели скрийншот на настройките в бета версията на iOS 14.4, от който става ясно, че предстои добавяне на тренировки “Time to Walk”. В софтуера, който още не е достъпен за широката публика, изглежда има превключвате за добавяне на най-нови тренировки за гледане, който трябва автоматично да идентифицира новата функция.


Според 9to5Mac, Time to Walk е част от функцията за ръководна аудио тренировка, по която Apple работи за бъдеща актуализация на часовника. Скрийншотите сочат, че тренировките могат да бъдат инсталирани, само когато Apple Watch е свързан към зарядното и сдвоен с iPhone и се изтриват, когато сесията завърши. Тъй като звуковият елемент ще използва мястото за съхранение, възможно е това да е причината за изтриване на насоките след приключване на тренировката.

Ако тази хипотеза е вярна, аудио тренировките може да пристигнат още със следващия ъпдейт на iOS и watchOS, за да насърчават потребителите да се движат ежедневно. Има вероятност насоките да са обвързани и с Apple Fitness+, услугата на компанията, която стартира през декември. Въпреки, че тя предлага 10 различни вида тренировки, нито един не е за използване на открито, тъй като всичките изискват екран за проследяване заедно с треньор, като например Apple TV, iPhone или iPad. Промяната може да настъпи точно с новите аудио насоки за ходене.