Изберете Страница

Нов ъпдейт за AirPods Pro е наличен за сваляне

След като през януари Apple пусна нов фирмуер за AirPods Pro, който обаче донесе проблеми с шумоподтискането и беше изтеглен почти веднага, във вторник компанията пусна версия 2D15. Всъщност поради доста непрозрачния начин, по който се осъществява ъпдейта на слушалките, няма официална информация какво точно променя новата версия на софтуера, но потребители в Reddit и Twitter споделят, че тя подобрява ANC, особено в ограничаването на страничния говор.

Версията, с която бяха пуснати слушалките беше 2B588, а дали вече сте с новия фирмуер, можете да проверите в Settings – About – AirPods Pro, където при сдвоени слушалки, можете да видите подробностите за тях. AirPods Pro се ъпдейтват сами, но трябва да ги свържете с телефона и включите към зарядно, а самият iPhone трябва да е поставен в близост.

През последните месеци зачестиха оплакванията от намалено шумоподтискане и пукане, или статични звуци, особено с най-старата версия 2B588 на фирмуера. За тези потребители Apple пусна съвети как да се справят с проблемите. На първо място трябва да се убедите, че сте с най-новия софтуер на свързаното устройство – iPhone, iPad или iPod touch, както и на самите слушалки. След това при самото поставяне на слушалките, се уверете, че ANC е включена. Ако след това функцията все още не работи добре, почистете внимателно с памучен тампон мрежичките в горната част на слушалките. Що се отнася до статичните звуци, допълнително можете да проверите с музика от друго приложение, дали те отново ще се чуват. Ако след всички изпълнени стъпки, отново изпитвате проблеми със своите AirPods Pro, ще се наложи да ги занесете в оторизиран сервиз.

За новата версия на фирмуера 2D15 отзивите за шумоподтискането са смесени, като някои потребители докладват за подобрение, други не забелязват промяна, а трети твърдят, че качеството се е влошило.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This