Apple Watch може и да не е така тясно обвързан с iPhone след WWDC 2021, прогнозира MacRumors, позовавайки се на данни на разработчика Khaos Tian.

Тиан е открил информация за потребителски профил в App Store, в която се споменават непознати версии на приложения за контакти и совети, намерени на други устройства на Apple. Въпреки, че няма какво да се види освен имената, това предполага, че watchOS 8 може да предложи повече независимост на часовника. Ще можете да управлявате списъка си с контакти или да получите съвети за интерфейса, без да ви е нужен телефона.


Данните в профила правят препратка и към приложението Mind, което не е налично на хардуера на Apple. Не е ясно какво ще представлява то, въпреки че фокусът на компанията върху здравето предполага, че може да е концентрирано върху психичното здраве или медитацията.

Източници на Bloomberg наскоро заявиха, че Apple Watch ще получи подобрения за проследяване на здравето в watchOS 8, но за съжаление не посочиха какви ще са те. Всичко обаче ще стане ясно след броени часове, защото WWDC 2021 стартира днес в 20 часа българско време и ще имаме възможност да научим повече за новите версии на операционните системи на Apple, които ще станат достъпни официално есента.