Изберете страница

Нов теч намеква за по-независим Apple Watch

Apple Watch може и да не е така тясно обвързан с iPhone след WWDC 2021, прогнозира MacRumors, позовавайки се на данни на разработчика Khaos Tian.

Тиан е открил информация за потребителски профил в App Store, в която се споменават непознати версии на приложения за контакти и совети, намерени на други устройства на Apple. Въпреки, че няма какво да се види освен имената, това предполага, че watchOS 8 може да предложи повече независимост на часовника. Ще можете да управлявате списъка си с контакти или да получите съвети за интерфейса, без да ви е нужен телефона.


Данните в профила правят препратка и към приложението Mind, което не е налично на хардуера на Apple. Не е ясно какво ще представлява то, въпреки че фокусът на компанията върху здравето предполага, че може да е концентрирано върху психичното здраве или медитацията.

Източници на Bloomberg наскоро заявиха, че Apple Watch ще получи подобрения за проследяване на здравето в watchOS 8, но за съжаление не посочиха какви ще са те. Всичко обаче ще стане ясно след броени часове, защото WWDC 2021 стартира днес в 20 часа българско време и ще имаме възможност да научим повече за новите версии на операционните системи на Apple, които ще станат достъпни официално есента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This