Изберете страница

Нов тест установи, че iPhone 8 Plus има най-дълготрайната батерия от всички флагмани на пазара

iPhone 8 Plus може и да изглежда подобен на своя предшественик, но все още е най-добрия смартфон в света. Той е светкавично бърз, абсурдно мощен и разполага с най-добрата камера за смартфон до сега. Нов тест установи, че можем да добавим още един плюс в списъка и това е, че няма телефон на голям производител, с по-добър живот на батерията на пазара.

Phone Arena тества всеки новоизлязъл флагман по един и същ начин и миналия уикенд публикува резултатите, като се фокусира върху живота на батерията на iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Въпреки малкия си капацитет, и размер, батерията на новото поколение iPhone се справя наистина добре с теста, като iPhone 8 надмина почти всеки флагман, който блогът е тествал, а едноличен шампион е по-големият му събрат.

iPhone 8 Plus всъщност има по-малка батерия от iPhone 7 Plus, но по-ефективният чипсет A11 Bionic и някои други подобрения, са довели до огромна разлика в живота й. В тестовете на Phone Arena, тя издържа 10 часа и 35 минути, надминавайки всеки друг телефон от висок клас в списъка. Номер 2 в класацията е Xiaomi Mi 6 с 9 часа и 14 минути, а трети е HTC U11 с 9 часа и 3 минути.

Този факт е още една причина да изберете iPhone 8 Plus пред по-малкия вариант, но е и повод за безпокойство у тези, които все още чакат появата на iPhone X на пазара. Десетият юбилеен модел на компанията е с по-малка батерия, а дисплеят му е колкото този на iPhone 8 Plus, въпреки че Apple твърди, че двата модела имат сравним живот на батериите. Все пак всичко ще стане ясно когато iPhone X се появи на пазара и бъде тестван по същия начин.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This