Изберете Страница

Нов сензор би позволил на следващите модели iPhone да заснемат super slo-mo видео

Бъдещите модели iPhone може би ще получат голям ъпгрейд по отношение на камерата, благодарение на нов сензор, създаден от дългогодишен доставчик на Apple.

Sony разработи компонент, който е способен да заснема видео при 960 fps, а това е със 720 кадъра повече от текущата slo-mo функция на iPhone. Apple използва сензори на японската компания в редица свои модели смартфони, в това число и двойната леща на iPhone 7 Plus, но въпреки това няма гаранция, че този нови продукт ще влезе в плановете й за бъдещи модели . Sony заяви, че очаква чипа да бъде използван в мобилни устройства, като смартфони например, без да посочва конкретни свои патртньори.

Новият сензор беше представен по време на лекция на International Solid-State Circuits Conference, а скоростта му е постигната с добавянето на DRAM слой във веригата, който му позволява да снима 19.3 МР статични изображения при скорост 120 кадъра в секунда. Той може да заснеме и 960 fps видео в 1080 р, докато iPhone 7 достига едва 120 fps в 720р.

Възможностиет на новия сензор са демонстрирани в следващия клип:

Камерата на iPhone 7 Plus безспорно е една от най-добрите на пазара, но подобен ъпгред би извел мобилната фотография на съвсем друго ниво и можем само да се надяваме, че Apple ще вземе предвид тази технология в някой от бъдещите си смартфони, а може би още в iPhone 8, на който се възлагат огромни надежди за промяна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This