Изберете Страница

Нов сензор би позволил на следващите модели iPhone да заснемат super slo-mo видео

Бъдещите модели iPhone може би ще получат голям ъпгрейд по отношение на камерата, благодарение на нов сензор, създаден от дългогодишен доставчик на Apple.

Sony разработи компонент, който е способен да заснема видео при 960 fps, а това е със 720 кадъра повече от текущата slo-mo функция на iPhone. Apple използва сензори на японската компания в редица свои модели смартфони, в това число и двойната леща на iPhone 7 Plus, но въпреки това няма гаранция, че този нови продукт ще влезе в плановете й за бъдещи модели . Sony заяви, че очаква чипа да бъде използван в мобилни устройства, като смартфони например, без да посочва конкретни свои патртньори.

Новият сензор беше представен по време на лекция на International Solid-State Circuits Conference, а скоростта му е постигната с добавянето на DRAM слой във веригата, който му позволява да снима 19.3 МР статични изображения при скорост 120 кадъра в секунда. Той може да заснеме и 960 fps видео в 1080 р, докато iPhone 7 достига едва 120 fps в 720р.

Възможностиет на новия сензор са демонстрирани в следващия клип:

Камерата на iPhone 7 Plus безспорно е една от най-добрите на пазара, но подобен ъпгред би извел мобилната фотография на съвсем друго ниво и можем само да се надяваме, че Apple ще вземе предвид тази технология в някой от бъдещите си смартфони, а може би още в iPhone 8, на който се възлагат огромни надежди за промяна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This