Бъдещите модели iPhone може би ще получат голям ъпгрейд по отношение на камерата, благодарение на нов сензор, създаден от дългогодишен доставчик на Apple.

Sony разработи компонент, който е способен да заснема видео при 960 fps, а това е със 720 кадъра повече от текущата slo-mo функция на iPhone. Apple използва сензори на японската компания в редица свои модели смартфони, в това число и двойната леща на iPhone 7 Plus, но въпреки това няма гаранция, че този нови продукт ще влезе в плановете й за бъдещи модели . Sony заяви, че очаква чипа да бъде използван в мобилни устройства, като смартфони например, без да посочва конкретни свои патртньори.

Новият сензор беше представен по време на лекция на International Solid-State Circuits Conference, а скоростта му е постигната с добавянето на DRAM слой във веригата, който му позволява да снима 19.3 МР статични изображения при скорост 120 кадъра в секунда. Той може да заснеме и 960 fps видео в 1080 р, докато iPhone 7 достига едва 120 fps в 720р.

Възможностиет на новия сензор са демонстрирани в следващия клип:

Камерата на iPhone 7 Plus безспорно е една от най-добрите на пазара, но подобен ъпгред би извел мобилната фотография на съвсем друго ниво и можем само да се надяваме, че Apple ще вземе предвид тази технология в някой от бъдещите си смартфони, а може би още в iPhone 8, на който се възлагат огромни надежди за промяна.