Изберете страница

Нов сензор би позволил на следващите модели iPhone да заснемат super slo-mo видео

Бъдещите модели iPhone може би ще получат голям ъпгрейд по отношение на камерата, благодарение на нов сензор, създаден от дългогодишен доставчик на Apple.

Sony разработи компонент, който е способен да заснема видео при 960 fps, а това е със 720 кадъра повече от текущата slo-mo функция на iPhone. Apple използва сензори на японската компания в редица свои модели смартфони, в това число и двойната леща на iPhone 7 Plus, но въпреки това няма гаранция, че този нови продукт ще влезе в плановете й за бъдещи модели . Sony заяви, че очаква чипа да бъде използван в мобилни устройства, като смартфони например, без да посочва конкретни свои патртньори.

Новият сензор беше представен по време на лекция на International Solid-State Circuits Conference, а скоростта му е постигната с добавянето на DRAM слой във веригата, който му позволява да снима 19.3 МР статични изображения при скорост 120 кадъра в секунда. Той може да заснеме и 960 fps видео в 1080 р, докато iPhone 7 достига едва 120 fps в 720р.

Възможностиет на новия сензор са демонстрирани в следващия клип:

Камерата на iPhone 7 Plus безспорно е една от най-добрите на пазара, но подобен ъпгред би извел мобилната фотография на съвсем друго ниво и можем само да се надяваме, че Apple ще вземе предвид тази технология в някой от бъдещите си смартфони, а може би още в iPhone 8, на който се възлагат огромни надежди за промяна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This