Изберете Страница

Нов патент предполага, че Apple разработва дрон

Сред мистериозните устройства, върху които Apple работи далеч от погледа на феновете си са Apple Car и Apple Glass. За тях периодично се появяват слухове, но всъщност години наред компанията така и не ги обявява официално. Към тази група сега можем да причислим и дрон, върху който гигантът работи според нов патент.

За съжаление към момента няма много информация за това как би изглеждало устройството или какви допълнителни функции може да има, за да се открои сред конкуренцията. Едно е сигурно обаче – Apple се опитва да скрие заявката си за патент, като кандидатства за него в Сингапур.

Документът е подаден първоначално под номер 10202004252Х през май миналата година, а втори патент, постъпил в Сингапур за същото устройство, носи номер 10202002204W. Първият описва метода на управление на дрон и предоставянето му на друг контролер, докато дронът се използва. Във втория патент се говори за това как дронът може да се контролира и връзката, която трябва да се използва от далеч.

Патентите обикновено са пълни с много техническа информация, с която няма да ви занимаваме в момента. Любопитното в случая е, че Apple се ориентира към още една пазарна ниша, в която може би скоро ще навлезе със собствено устройство и то е много далеч от телефоните, таблетите, лаптопите и всичко останало, с което обикновено се свързва марката. Разбира се има и вероятност всичко това да си остане само патент, както много други, подавани от гиганта през годините. Един дрон с марката Apple обаче, би бил прекрасно допълнение към iPhone и неговите почти безгранични възможности за заснемане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This