Изберете Страница

Нов патент предполага, че Apple разработва дрон

Сред мистериозните устройства, върху които Apple работи далеч от погледа на феновете си са Apple Car и Apple Glass. За тях периодично се появяват слухове, но всъщност години наред компанията така и не ги обявява официално. Към тази група сега можем да причислим и дрон, върху който гигантът работи според нов патент.

За съжаление към момента няма много информация за това как би изглеждало устройството или какви допълнителни функции може да има, за да се открои сред конкуренцията. Едно е сигурно обаче – Apple се опитва да скрие заявката си за патент, като кандидатства за него в Сингапур.

Документът е подаден първоначално под номер 10202004252Х през май миналата година, а втори патент, постъпил в Сингапур за същото устройство, носи номер 10202002204W. Първият описва метода на управление на дрон и предоставянето му на друг контролер, докато дронът се използва. Във втория патент се говори за това как дронът може да се контролира и връзката, която трябва да се използва от далеч.

Патентите обикновено са пълни с много техническа информация, с която няма да ви занимаваме в момента. Любопитното в случая е, че Apple се ориентира към още една пазарна ниша, в която може би скоро ще навлезе със собствено устройство и то е много далеч от телефоните, таблетите, лаптопите и всичко останало, с което обикновено се свързва марката. Разбира се има и вероятност всичко това да си остане само патент, както много други, подавани от гиганта през годините. Един дрон с марката Apple обаче, би бил прекрасно допълнение към iPhone и неговите почти безгранични възможности за заснемане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This