Сред мистериозните устройства, върху които Apple работи далеч от погледа на феновете си са Apple Car и Apple Glass. За тях периодично се появяват слухове, но всъщност години наред компанията така и не ги обявява официално. Към тази група сега можем да причислим и дрон, върху който гигантът работи според нов патент.

За съжаление към момента няма много информация за това как би изглеждало устройството или какви допълнителни функции може да има, за да се открои сред конкуренцията. Едно е сигурно обаче – Apple се опитва да скрие заявката си за патент, като кандидатства за него в Сингапур.

Документът е подаден първоначално под номер 10202004252Х през май миналата година, а втори патент, постъпил в Сингапур за същото устройство, носи номер 10202002204W. Първият описва метода на управление на дрон и предоставянето му на друг контролер, докато дронът се използва. Във втория патент се говори за това как дронът може да се контролира и връзката, която трябва да се използва от далеч.

Патентите обикновено са пълни с много техническа информация, с която няма да ви занимаваме в момента. Любопитното в случая е, че Apple се ориентира към още една пазарна ниша, в която може би скоро ще навлезе със собствено устройство и то е много далеч от телефоните, таблетите, лаптопите и всичко останало, с което обикновено се свързва марката. Разбира се има и вероятност всичко това да си остане само патент, както много други, подавани от гиганта през годините. Един дрон с марката Apple обаче, би бил прекрасно допълнение към iPhone и неговите почти безгранични възможности за заснемане.