Изберете страница

Нов патент предполага, че Apple разработва дрон

Сред мистериозните устройства, върху които Apple работи далеч от погледа на феновете си са Apple Car и Apple Glass. За тях периодично се появяват слухове, но всъщност години наред компанията така и не ги обявява официално. Към тази група сега можем да причислим и дрон, върху който гигантът работи според нов патент.

За съжаление към момента няма много информация за това как би изглеждало устройството или какви допълнителни функции може да има, за да се открои сред конкуренцията. Едно е сигурно обаче – Apple се опитва да скрие заявката си за патент, като кандидатства за него в Сингапур.

Документът е подаден първоначално под номер 10202004252Х през май миналата година, а втори патент, постъпил в Сингапур за същото устройство, носи номер 10202002204W. Първият описва метода на управление на дрон и предоставянето му на друг контролер, докато дронът се използва. Във втория патент се говори за това как дронът може да се контролира и връзката, която трябва да се използва от далеч.

Патентите обикновено са пълни с много техническа информация, с която няма да ви занимаваме в момента. Любопитното в случая е, че Apple се ориентира към още една пазарна ниша, в която може би скоро ще навлезе със собствено устройство и то е много далеч от телефоните, таблетите, лаптопите и всичко останало, с което обикновено се свързва марката. Разбира се има и вероятност всичко това да си остане само патент, както много други, подавани от гиганта през годините. Един дрон с марката Apple обаче, би бил прекрасно допълнение към iPhone и неговите почти безгранични възможности за заснемане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This