Изберете Страница

Нов патент предполага, че Apple разработва дрон

Сред мистериозните устройства, върху които Apple работи далеч от погледа на феновете си са Apple Car и Apple Glass. За тях периодично се появяват слухове, но всъщност години наред компанията така и не ги обявява официално. Към тази група сега можем да причислим и дрон, върху който гигантът работи според нов патент.

За съжаление към момента няма много информация за това как би изглеждало устройството или какви допълнителни функции може да има, за да се открои сред конкуренцията. Едно е сигурно обаче – Apple се опитва да скрие заявката си за патент, като кандидатства за него в Сингапур.

Документът е подаден първоначално под номер 10202004252Х през май миналата година, а втори патент, постъпил в Сингапур за същото устройство, носи номер 10202002204W. Първият описва метода на управление на дрон и предоставянето му на друг контролер, докато дронът се използва. Във втория патент се говори за това как дронът може да се контролира и връзката, която трябва да се използва от далеч.

Патентите обикновено са пълни с много техническа информация, с която няма да ви занимаваме в момента. Любопитното в случая е, че Apple се ориентира към още една пазарна ниша, в която може би скоро ще навлезе със собствено устройство и то е много далеч от телефоните, таблетите, лаптопите и всичко останало, с което обикновено се свързва марката. Разбира се има и вероятност всичко това да си остане само патент, както много други, подавани от гиганта през годините. Един дрон с марката Apple обаче, би бил прекрасно допълнение към iPhone и неговите почти безгранични възможности за заснемане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This