Изберете страница

Нов патент на Apple предполага интересни функции за бъдещите iPad

Нов патент на Apple предполага, че бъдещите iPad или версия на iPadOS може да включват възможност за трансформиране на таблета в потребителско изживяване, подобно на macOS, когато е свързан с външна клавиатура.

Патентът е широкообхватен и описва устройство, като клавиатура, която включва клавиши и тракпад, която може да бъде съчетана с таблет, за да предостави изживяване, много подобно на това с macOS и Apple Pencil.

Като алтернатива патентът може да предвижда и бъдеща комбинация от MacBook и iPad, където и двете усторйства се сливат в едно. Отделено от клавиатурата, комбото служи като iPad с Apple Pencil, но свързано с нея, то се трансформира в Mac с възможности за сензорен екран. Компанията отдавна заяви, че Mac със сензорен екран не е нещо, което иска да направи, така че може би именно тази комбинация е бъдещето на компютърната линия на гаганта.

Журналистът Марк Гърмън отдавна предположи подобна идея, като спекулира, че бъдещето на iPad трябва да се крие в три режима – сензорен екран, оптимизирано изживяване с Apple Pencil и режим “Pro”, който се включва при свързване с клавиатура или външен дисплей. Освен това той добави и, че Apple планира обновяване на многозадачността в iPadOS 16.

Новата операционна система за таблети ще бъде представена другия месец, по време на WWDC 2022 (6 – 10 юни). Говори се, че тя ще включва нови здравни функции, подобрени известия и др. Остава да видим дали любопитните идеи от новия патент на Apple ще се въплатят в реални устройства и функции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This