Изберете Страница

Нов патент на Apple предполага интересни функции за бъдещите iPad

Нов патент на Apple предполага, че бъдещите iPad или версия на iPadOS може да включват възможност за трансформиране на таблета в потребителско изживяване, подобно на macOS, когато е свързан с външна клавиатура.

Патентът е широкообхватен и описва устройство, като клавиатура, която включва клавиши и тракпад, която може да бъде съчетана с таблет, за да предостави изживяване, много подобно на това с macOS и Apple Pencil.

Като алтернатива патентът може да предвижда и бъдеща комбинация от MacBook и iPad, където и двете усторйства се сливат в едно. Отделено от клавиатурата, комбото служи като iPad с Apple Pencil, но свързано с нея, то се трансформира в Mac с възможности за сензорен екран. Компанията отдавна заяви, че Mac със сензорен екран не е нещо, което иска да направи, така че може би именно тази комбинация е бъдещето на компютърната линия на гаганта.

Журналистът Марк Гърмън отдавна предположи подобна идея, като спекулира, че бъдещето на iPad трябва да се крие в три режима – сензорен екран, оптимизирано изживяване с Apple Pencil и режим “Pro”, който се включва при свързване с клавиатура или външен дисплей. Освен това той добави и, че Apple планира обновяване на многозадачността в iPadOS 16.

Новата операционна система за таблети ще бъде представена другия месец, по време на WWDC 2022 (6 – 10 юни). Говори се, че тя ще включва нови здравни функции, подобрени известия и др. Остава да видим дали любопитните идеи от новия патент на Apple ще се въплатят в реални устройства и функции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар