Изберете Страница

Нов патент на Apple предполага интересни функции за бъдещите iPad

Нов патент на Apple предполага, че бъдещите iPad или версия на iPadOS може да включват възможност за трансформиране на таблета в потребителско изживяване, подобно на macOS, когато е свързан с външна клавиатура.

Патентът е широкообхватен и описва устройство, като клавиатура, която включва клавиши и тракпад, която може да бъде съчетана с таблет, за да предостави изживяване, много подобно на това с macOS и Apple Pencil.

Като алтернатива патентът може да предвижда и бъдеща комбинация от MacBook и iPad, където и двете усторйства се сливат в едно. Отделено от клавиатурата, комбото служи като iPad с Apple Pencil, но свързано с нея, то се трансформира в Mac с възможности за сензорен екран. Компанията отдавна заяви, че Mac със сензорен екран не е нещо, което иска да направи, така че може би именно тази комбинация е бъдещето на компютърната линия на гаганта.

Журналистът Марк Гърмън отдавна предположи подобна идея, като спекулира, че бъдещето на iPad трябва да се крие в три режима – сензорен екран, оптимизирано изживяване с Apple Pencil и режим “Pro”, който се включва при свързване с клавиатура или външен дисплей. Освен това той добави и, че Apple планира обновяване на многозадачността в iPadOS 16.

Новата операционна система за таблети ще бъде представена другия месец, по време на WWDC 2022 (6 – 10 юни). Говори се, че тя ще включва нови здравни функции, подобрени известия и др. Остава да видим дали любопитните идеи от новия патент на Apple ще се въплатят в реални устройства и функции.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This