Изберете страница

Нов патент на Apple описва титаниев MacBook, iPhone и iPad

Apple вече произвежда титаниев Apple Watch, но нова патент описва възможността към него да се присъединят MacBook, iPhone и iPad.

Документът дава подробности за това как да се придъде естетически приятен завършек на титана и следва друг патент, издаден миналия месец, относно метода за създаване на истински матово черен MacBook. За разлика от предишния патент обаче, загрижеността на компанията тук е как да придаде на естествено матов материал полу-гланц:

“Преносимите устройство могат да включват различни компоненти, например дисплей, процесор, антена и др. Корпусите за тези устройства, могат да бъдат оформени от различни материали, като анодизиран алуминий и др., притежаващи голяма якост и твърдост за защита на оперативните компоненти. Освен това е за предпочитане тези корпуси да се обработят с привлекателно повърхностно покритие. Въпреки това, специфични видове метали са трудни за обработка и придаване на фин завършек. Съответно има нужда от прилагане на техники, специфични за тях.”

По-нататък патентът описва различни изпълнения, които се отнасят най-общо до техниките за ецване на титанови части. По-специално описаните методи се отнасят до възстановяване на гланцово покритие на гравираната титаниева част. Патентът е технически и се занимава с процесите за постигане на желаното покритие, а Apple казва кой от тях по-добре скрива недостатъците в метала и предлага по-добра защита.

Няма да ви занимаваме с техническите подробности, тъй като най-важното тук е, че титаният е по-тежък от алуминия, но по-здрав и може да се използва далеч по-тънко парче, за да се постигне същата твърдост и здравина. В резултат един титаниев корпус би бил по-лек от алуминиевия. Разбира се предстои да разберем, дали компанията ще приложи описаните методи и материали в нови модели на реални устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This