Изберете страница

Нов патент на Apple намеква за Wrist ID за Apple Watch

Apple е подала патент за светлинен сензор на гърба на своя часовник, който може да удостоверява самоличността на потребителя. С други думи ще можете да отключите устройството автоматично, само като го поставите на китката си с Wrist ID.

Идеята, която стои зад технологията Wrist ID е светлинен компонент и генериране на полево изображение на областта, която съдържа много вени и е уникална за всеки човек, също като пръстовия отпечатък. Това изначава, че сканирането й ще може да гарантира отлична идентификация на собственика на устройството.

Интересно е дали тази добавена сигурност, би могла да се разшири и към други устройства. Можем да се сетим за опцията за автоматично отключване на Mac с Apple Watch и би било чудесно, ако Wrist ID работи по подобен начин с iPhone например.

Разбира се, колкото и интересен да е този патент, той е само един от хилядите, които компанията подава непрекъснато и не е ясно дали и кога ще го видим като функция в реално устройство. Освен това трябва да вземем предвид и евентуалните проблеми, на които Wrist ID би могла да се натъкне. Apple Watch вече имаше проблем с татуирана кожа, въпреки че той се изглади с течение на времето, но не е ясно как една подобна технология за сканиране и идентификация би работила върху мастилените области, или дори при по-тъмен тен. Със сигурност обаче можем да отбележим, че Wrist ID би била удно чудесно допълнение към любимия ни часовник с множество интересни приложения, ако някога стане реалност разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This