Изберете Страница

Нов патент на Apple намеква за Wrist ID за Apple Watch

Apple е подала патент за светлинен сензор на гърба на своя часовник, който може да удостоверява самоличността на потребителя. С други думи ще можете да отключите устройството автоматично, само като го поставите на китката си с Wrist ID.

Идеята, която стои зад технологията Wrist ID е светлинен компонент и генериране на полево изображение на областта, която съдържа много вени и е уникална за всеки човек, също като пръстовия отпечатък. Това изначава, че сканирането й ще може да гарантира отлична идентификация на собственика на устройството.

Интересно е дали тази добавена сигурност, би могла да се разшири и към други устройства. Можем да се сетим за опцията за автоматично отключване на Mac с Apple Watch и би било чудесно, ако Wrist ID работи по подобен начин с iPhone например.

Разбира се, колкото и интересен да е този патент, той е само един от хилядите, които компанията подава непрекъснато и не е ясно дали и кога ще го видим като функция в реално устройство. Освен това трябва да вземем предвид и евентуалните проблеми, на които Wrist ID би могла да се натъкне. Apple Watch вече имаше проблем с татуирана кожа, въпреки че той се изглади с течение на времето, но не е ясно как една подобна технология за сканиране и идентификация би работила върху мастилените области, или дори при по-тъмен тен. Със сигурност обаче можем да отбележим, че Wrist ID би била удно чудесно допълнение към любимия ни часовник с множество интересни приложения, ако някога стане реалност разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This