Изберете Страница

Нов патент на Apple намеква за Wrist ID за Apple Watch

Apple е подала патент за светлинен сензор на гърба на своя часовник, който може да удостоверява самоличността на потребителя. С други думи ще можете да отключите устройството автоматично, само като го поставите на китката си с Wrist ID.

Идеята, която стои зад технологията Wrist ID е светлинен компонент и генериране на полево изображение на областта, която съдържа много вени и е уникална за всеки човек, също като пръстовия отпечатък. Това изначава, че сканирането й ще може да гарантира отлична идентификация на собственика на устройството.

Интересно е дали тази добавена сигурност, би могла да се разшири и към други устройства. Можем да се сетим за опцията за автоматично отключване на Mac с Apple Watch и би било чудесно, ако Wrist ID работи по подобен начин с iPhone например.

Разбира се, колкото и интересен да е този патент, той е само един от хилядите, които компанията подава непрекъснато и не е ясно дали и кога ще го видим като функция в реално устройство. Освен това трябва да вземем предвид и евентуалните проблеми, на които Wrist ID би могла да се натъкне. Apple Watch вече имаше проблем с татуирана кожа, въпреки че той се изглади с течение на времето, но не е ясно как една подобна технология за сканиране и идентификация би работила върху мастилените области, или дори при по-тъмен тен. Със сигурност обаче можем да отбележим, че Wrist ID би била удно чудесно допълнение към любимия ни часовник с множество интересни приложения, ако някога стане реалност разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This