Изберете Страница

Нов патент на Apple намеква за Wrist ID за Apple Watch

Apple е подала патент за светлинен сензор на гърба на своя часовник, който може да удостоверява самоличността на потребителя. С други думи ще можете да отключите устройството автоматично, само като го поставите на китката си с Wrist ID.

Идеята, която стои зад технологията Wrist ID е светлинен компонент и генериране на полево изображение на областта, която съдържа много вени и е уникална за всеки човек, също като пръстовия отпечатък. Това изначава, че сканирането й ще може да гарантира отлична идентификация на собственика на устройството.

Интересно е дали тази добавена сигурност, би могла да се разшири и към други устройства. Можем да се сетим за опцията за автоматично отключване на Mac с Apple Watch и би било чудесно, ако Wrist ID работи по подобен начин с iPhone например.

Разбира се, колкото и интересен да е този патент, той е само един от хилядите, които компанията подава непрекъснато и не е ясно дали и кога ще го видим като функция в реално устройство. Освен това трябва да вземем предвид и евентуалните проблеми, на които Wrist ID би могла да се натъкне. Apple Watch вече имаше проблем с татуирана кожа, въпреки че той се изглади с течение на времето, но не е ясно как една подобна технология за сканиране и идентификация би работила върху мастилените области, или дори при по-тъмен тен. Със сигурност обаче можем да отбележим, че Wrist ID би била удно чудесно допълнение към любимия ни часовник с множество интересни приложения, ако някога стане реалност разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This