Изберете Страница

Нов музей в Полша ще изложи голяма колекция устройства на Apple

Нов музей на Apple в Полша, който трябва да отвори врати в средата на този месец, ще покаже богата колекция от 1600 устройства на Apple, свързани с историята и развитието на компанията.

Колекцията включва компютри, телефони, аксесоари, периферни устройства, софтуер и мултимедийни изживявания, а музеят обещава “уникално съдържание на Apple, плакати и сувенири”. В центъра на предстоящата изложба ще е “функционална и вярна реплика” на първия компютър Apple I с автентичен подпис на съоснователя на компанията Стив Возняк. Собственикът й я е сглобил с помощта на спонсори и група доброволци.

Посетителите на музея ще могат да участват в различни преживявания, предназначени да ги накарат “да се задълбочат в пространствено-времево изградените сцени около колекцията”. Уникалните художествени техники ще “дадат на зрителя възможност да си взаимодейство с обектите в автентична среда”, предлагайки на посетителите поглед върху културният контекст, заедно с повече техническа информация.

Разположена в реновирания комплекс Norblin Factory в Полша, предстоящата изложба на Apple Museum Poland ще заема пространство онд 3400 квадратни фута и ще включва тематични разделения между експонатите, които ще се редуват. Изборът на местоположението не е случаен, фабриката Norblin е най-притегателния център в тази част на Европа и съчетава миналото и бъдещето точно като марката Apple. Персоналът на музея отбелязва, че макар продуктите на Apple и NeXT да не са били разпространени в тяхната част на света, те все още се използват за “ефективна, творческа работа”, а тяхната цел е за опазят историята и да я представят на запалените по технологиите посетители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This