Изберете страница

Нов музей в Полша ще изложи голяма колекция устройства на Apple

Нов музей на Apple в Полша, който трябва да отвори врати в средата на този месец, ще покаже богата колекция от 1600 устройства на Apple, свързани с историята и развитието на компанията.

Колекцията включва компютри, телефони, аксесоари, периферни устройства, софтуер и мултимедийни изживявания, а музеят обещава “уникално съдържание на Apple, плакати и сувенири”. В центъра на предстоящата изложба ще е “функционална и вярна реплика” на първия компютър Apple I с автентичен подпис на съоснователя на компанията Стив Возняк. Собственикът й я е сглобил с помощта на спонсори и група доброволци.

Посетителите на музея ще могат да участват в различни преживявания, предназначени да ги накарат “да се задълбочат в пространствено-времево изградените сцени около колекцията”. Уникалните художествени техники ще “дадат на зрителя възможност да си взаимодейство с обектите в автентична среда”, предлагайки на посетителите поглед върху културният контекст, заедно с повече техническа информация.

Разположена в реновирания комплекс Norblin Factory в Полша, предстоящата изложба на Apple Museum Poland ще заема пространство онд 3400 квадратни фута и ще включва тематични разделения между експонатите, които ще се редуват. Изборът на местоположението не е случаен, фабриката Norblin е най-притегателния център в тази част на Европа и съчетава миналото и бъдещето точно като марката Apple. Персоналът на музея отбелязва, че макар продуктите на Apple и NeXT да не са били разпространени в тяхната част на света, те все още се използват за “ефективна, творческа работа”, а тяхната цел е за опазят историята и да я представят на запалените по технологиите посетители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This