Изберете Страница

Нов музей в Полша ще изложи голяма колекция устройства на Apple

Нов музей на Apple в Полша, който трябва да отвори врати в средата на този месец, ще покаже богата колекция от 1600 устройства на Apple, свързани с историята и развитието на компанията.

Колекцията включва компютри, телефони, аксесоари, периферни устройства, софтуер и мултимедийни изживявания, а музеят обещава “уникално съдържание на Apple, плакати и сувенири”. В центъра на предстоящата изложба ще е “функционална и вярна реплика” на първия компютър Apple I с автентичен подпис на съоснователя на компанията Стив Возняк. Собственикът й я е сглобил с помощта на спонсори и група доброволци.

Посетителите на музея ще могат да участват в различни преживявания, предназначени да ги накарат “да се задълбочат в пространствено-времево изградените сцени около колекцията”. Уникалните художествени техники ще “дадат на зрителя възможност да си взаимодейство с обектите в автентична среда”, предлагайки на посетителите поглед върху културният контекст, заедно с повече техническа информация.

Разположена в реновирания комплекс Norblin Factory в Полша, предстоящата изложба на Apple Museum Poland ще заема пространство онд 3400 квадратни фута и ще включва тематични разделения между експонатите, които ще се редуват. Изборът на местоположението не е случаен, фабриката Norblin е най-притегателния център в тази част на Европа и съчетава миналото и бъдещето точно като марката Apple. Персоналът на музея отбелязва, че макар продуктите на Apple и NeXT да не са били разпространени в тяхната част на света, те все още се използват за “ефективна, творческа работа”, а тяхната цел е за опазят историята и да я представят на запалените по технологиите посетители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This