Изберете Страница

Нов доклад твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да използват Lightning порт

Нов доклад от далечна Азия твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да имат Lightning порт. За сметка на това, Apple ще използва алтернативен метод за зареждане и синхронизиране, който ще зарадва много потребители. Тов обаче със сигурност означава, че всичките ви вече закупени аксесоари за iPhone, няма да бъдат съвместими.

Въведен с iPhone 5 през 2012 година, Lightning стандартът е огромно подобрение в сравнение с 30 пиновия конектор, използван в по-старите устройства на компанията. Той помогна на iPhone, iPad и iPod да станат по-тънки и даде на Apple повече пространство, за да въведе нови технологии като Taptic Engine например.

Сега обаче гиганътт може би е на път да го замени със стандарт, който също е толкова компактен и още по-гъвкав – USB-C. Според доклад на DigiTimes, който цитира източници по веригата за доставки на компоненти, това ще се случи тази година, а компанията всъщност вече използва USB-C в новите си MacBook.

USB-C стана нов стандарт за устройствата с Android и преносимите компютри, което прави съвместимите аксесоари по-лесни за намиране и по-достъпни. Въвеждането му за iPhone би позволило на потребителите да използват същите кабели и аксесоари, които ползват с останалите си джаджи. Това обаче би означавало също, че Lightning аксесоарите, които вече притежавате, няма да са съвмеситми без адаптер. Все пак това е само поредния слух, а дали той ще стане реалност тази година, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This