Изберете страница

Нов доклад твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да използват Lightning порт

Нов доклад от далечна Азия твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да имат Lightning порт. За сметка на това, Apple ще използва алтернативен метод за зареждане и синхронизиране, който ще зарадва много потребители. Тов обаче със сигурност означава, че всичките ви вече закупени аксесоари за iPhone, няма да бъдат съвместими.

Въведен с iPhone 5 през 2012 година, Lightning стандартът е огромно подобрение в сравнение с 30 пиновия конектор, използван в по-старите устройства на компанията. Той помогна на iPhone, iPad и iPod да станат по-тънки и даде на Apple повече пространство, за да въведе нови технологии като Taptic Engine например.

Сега обаче гиганътт може би е на път да го замени със стандарт, който също е толкова компактен и още по-гъвкав – USB-C. Според доклад на DigiTimes, който цитира източници по веригата за доставки на компоненти, това ще се случи тази година, а компанията всъщност вече използва USB-C в новите си MacBook.

USB-C стана нов стандарт за устройствата с Android и преносимите компютри, което прави съвместимите аксесоари по-лесни за намиране и по-достъпни. Въвеждането му за iPhone би позволило на потребителите да използват същите кабели и аксесоари, които ползват с останалите си джаджи. Това обаче би означавало също, че Lightning аксесоарите, които вече притежавате, няма да са съвмеситми без адаптер. Все пак това е само поредния слух, а дали той ще стане реалност тази година, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This