Изберете Страница

Нов доклад твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да използват Lightning порт

Нов доклад от далечна Азия твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да имат Lightning порт. За сметка на това, Apple ще използва алтернативен метод за зареждане и синхронизиране, който ще зарадва много потребители. Тов обаче със сигурност означава, че всичките ви вече закупени аксесоари за iPhone, няма да бъдат съвместими.

Въведен с iPhone 5 през 2012 година, Lightning стандартът е огромно подобрение в сравнение с 30 пиновия конектор, използван в по-старите устройства на компанията. Той помогна на iPhone, iPad и iPod да станат по-тънки и даде на Apple повече пространство, за да въведе нови технологии като Taptic Engine например.

Сега обаче гиганътт може би е на път да го замени със стандарт, който също е толкова компактен и още по-гъвкав – USB-C. Според доклад на DigiTimes, който цитира източници по веригата за доставки на компоненти, това ще се случи тази година, а компанията всъщност вече използва USB-C в новите си MacBook.

USB-C стана нов стандарт за устройствата с Android и преносимите компютри, което прави съвместимите аксесоари по-лесни за намиране и по-достъпни. Въвеждането му за iPhone би позволило на потребителите да използват същите кабели и аксесоари, които ползват с останалите си джаджи. Това обаче би означавало също, че Lightning аксесоарите, които вече притежавате, няма да са съвмеситми без адаптер. Все пак това е само поредния слух, а дали той ще стане реалност тази година, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This