Изберете страница

Нов доклад твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да използват Lightning порт

Нов доклад от далечна Азия твърди, че тазгодишните модели iPhone няма да имат Lightning порт. За сметка на това, Apple ще използва алтернативен метод за зареждане и синхронизиране, който ще зарадва много потребители. Тов обаче със сигурност означава, че всичките ви вече закупени аксесоари за iPhone, няма да бъдат съвместими.

Въведен с iPhone 5 през 2012 година, Lightning стандартът е огромно подобрение в сравнение с 30 пиновия конектор, използван в по-старите устройства на компанията. Той помогна на iPhone, iPad и iPod да станат по-тънки и даде на Apple повече пространство, за да въведе нови технологии като Taptic Engine например.

Сега обаче гиганътт може би е на път да го замени със стандарт, който също е толкова компактен и още по-гъвкав – USB-C. Според доклад на DigiTimes, който цитира източници по веригата за доставки на компоненти, това ще се случи тази година, а компанията всъщност вече използва USB-C в новите си MacBook.

USB-C стана нов стандарт за устройствата с Android и преносимите компютри, което прави съвместимите аксесоари по-лесни за намиране и по-достъпни. Въвеждането му за iPhone би позволило на потребителите да използват същите кабели и аксесоари, които ползват с останалите си джаджи. Това обаче би означавало също, че Lightning аксесоарите, които вече притежавате, няма да са съвмеситми без адаптер. Все пак това е само поредния слух, а дали той ще стане реалност тази година, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This