iPhone 8 очевидно е едно от най-горещите устройства тази година, като се има предвид количеството слухове и спекулации по негов адрес. Много от тях сочат, че десетият юбилеен модел iPhone ще се забави значително след премиерата си през септември, докато Apple все още се бори с различни производствени проблеми.

Един нов доклад твърди, че iPhone 8 ще е на разположение през септември, но в изключително ограничени количества и разкрива причината за това. Анализаторът Юн Занг посочва в своите бележки до инвеститорите, че производството на устройството няма да започне сериозно до края на септември, но добрата новина е, че Touch ID няма да отстъпи мястото си на сензора за лицево разпознаване, както твърдяха някои от по-ранните доклади. Лошата новина обаче е, че именно той е основната причина за закъснението, въпреки че Apple ще изглади проблемите преди пускането му на пазара.

В доклада се казва още, че компанията ще произведе 25 милиона iPhone 8 през септември и още 60 милиона през празничното четвърто тримесечие. Странното обаче е, че в него не се споменават iPhone 7s/7s Plus, а iPhone 8 Plus, което си противоречи с всичко чуто до момента за плановете на Apple за тази година.

Разбира се анализаторите не винаги са прави в своите прогнози, а Занг няма богата история, що се отнася до предположения за Apple и нейните продукти, въпреки че в миналото беше изключително критичен към компанията, така че ще трябва да изчакаме още по-малко от два месеца, за да разберем каво всъщност ни е подготвила тя по случай десетата годишнина на своя емблематичен смартфон.