Изберете Страница

Нов доклад сочи, че iPhone 8 може и да не е толкова скъп, колкото очакваме

Слуховете и изтичанията през последните няколко месеца ни дадоха достатъчно добра представа за това, как ще изглежда десетия юбилеен модел iPhone, но все още има някои въпросителни около него и цената е една от най-важните.

В понеделник, дизайнерът Бенджамин Гескин, който стана известен със своите концепции за iPhone 8, сподели в Twitter, че цената на новите модели ще бъде 999/1099/1199 долара съответно за 64/256/512 GB им версии, но анализаторите на UBS Стивън Милунович и Бенджамин Уилсън не са съгласни с това твърдение.

В своите бележки до инвеститорите, те посочват, че Apple ще се придържа към две възможности за вградена памет – 64 и 256 GB, вместо трите, посочени от Гескин. Що се отнася до цените, анализаторите отбелязват, че компанията поддържа нивото им под това на последното водещо устройство на Samsung, което в случая е Note 8 и струва 929 долара:

Apple е склонна да не подценява конкуренцията от висок клас“ пишат те. „С Galaxy S8+ за 840 долара и Note 8 за 930, ценовият маркер от 900 долара за базовия OLED модел iPhone е съвсем реален“.

Гескин твърид, че има вътрешна информация за цените, но анализаторите на UBS основават своите предположения на предишни решения на Apple по отношение на ценообразуването. Ако те са прави, то 64 GB iPhone 8 ще струва около 900 долара, а 256 GB версия ще е около 1000 долара. Анализаторите отбелязват, че теорията за 1200 доларова ставка за най-голямата версия, която да служи като регулатор за управление на ограничените доставки би била несъвместима с начина на мислене на компанията.

Apple избира цена, която си заслужава да поиска и след това разработва продукт, който отговаря на нея“ пишат те в бележките си. „Например, компанията решава, че пазарът на преносими компютри за 900-1000 долара си заслужава да усилията и след това пита „Как да изглежда нашия MacBook от 900 долара?“. Ако не може да предостави опит, достоен за марката в дадена ценова група и ниво на рентабилност, то тя няма да го направи“.

Съмнявам се това да е последния слух, който ще чуем за iPhone 8, преди 12 септември, така че въпросителните остават, но все пак една цена от 900 долара, звучи доста приемливо, като се има предвид радикалния редизайн и множеството нови функции, които той ще предложи. Все пак всичко ще стане ясно следващия вторник, когато Тим Кук ще излезе на сцената в Steve Jobs Theater и най-сетне ще ни покаже върху какво е работила компанията през последната година, за да зарадва своите фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This