Изберете Страница

Нов доклад сочи, че iPhone 8 може и да не е толкова скъп, колкото очакваме

Слуховете и изтичанията през последните няколко месеца ни дадоха достатъчно добра представа за това, как ще изглежда десетия юбилеен модел iPhone, но все още има някои въпросителни около него и цената е една от най-важните.

В понеделник, дизайнерът Бенджамин Гескин, който стана известен със своите концепции за iPhone 8, сподели в Twitter, че цената на новите модели ще бъде 999/1099/1199 долара съответно за 64/256/512 GB им версии, но анализаторите на UBS Стивън Милунович и Бенджамин Уилсън не са съгласни с това твърдение.

В своите бележки до инвеститорите, те посочват, че Apple ще се придържа към две възможности за вградена памет – 64 и 256 GB, вместо трите, посочени от Гескин. Що се отнася до цените, анализаторите отбелязват, че компанията поддържа нивото им под това на последното водещо устройство на Samsung, което в случая е Note 8 и струва 929 долара:

Apple е склонна да не подценява конкуренцията от висок клас“ пишат те. „С Galaxy S8+ за 840 долара и Note 8 за 930, ценовият маркер от 900 долара за базовия OLED модел iPhone е съвсем реален“.

Гескин твърид, че има вътрешна информация за цените, но анализаторите на UBS основават своите предположения на предишни решения на Apple по отношение на ценообразуването. Ако те са прави, то 64 GB iPhone 8 ще струва около 900 долара, а 256 GB версия ще е около 1000 долара. Анализаторите отбелязват, че теорията за 1200 доларова ставка за най-голямата версия, която да служи като регулатор за управление на ограничените доставки би била несъвместима с начина на мислене на компанията.

Apple избира цена, която си заслужава да поиска и след това разработва продукт, който отговаря на нея“ пишат те в бележките си. „Например, компанията решава, че пазарът на преносими компютри за 900-1000 долара си заслужава да усилията и след това пита „Как да изглежда нашия MacBook от 900 долара?“. Ако не може да предостави опит, достоен за марката в дадена ценова група и ниво на рентабилност, то тя няма да го направи“.

Съмнявам се това да е последния слух, който ще чуем за iPhone 8, преди 12 септември, така че въпросителните остават, но все пак една цена от 900 долара, звучи доста приемливо, като се има предвид радикалния редизайн и множеството нови функции, които той ще предложи. Все пак всичко ще стане ясно следващия вторник, когато Тим Кук ще излезе на сцената в Steve Jobs Theater и най-сетне ще ни покаже върху какво е работила компанията през последната година, за да зарадва своите фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This