Слуховете за евентуално забавяне на десетия юбилеен модел iPhone не се появяват за пръв път, но сега един доклад подклажда съмненията отново. Както знаете, през последните години Apple представя своите нови модели iPhone през септември, но китайското издание Economic Daily News твърди, че доставчиците на компанията изпитват затруднения с производството на дисплея на iPhone 8 и предизвикателствата, свързани с вграждането на 3D системата за разпознаване в него.

Всъщност този доклад съвпада с един слух, който беше разпространен миналия месец, и който твърдеше, че пускането на OLED модела iPhone на пазара ще се забави и при такъв сценарий, iPhone 7s и iPhone 7s Plus ще се появят по магазините през септември, както е планирано, а десетият, юбилеен модел ще закъснее с няколко месеца. Такъв модел обаче е нетипичен за Apple и е трудно да си представим, че компанията ще премине към този цикъл. Напълно възможно е обаче, OLED моделът от висок клас да бъде представен през септември, заедно с останалите два, а появата му на пазара да закъснее до октомври-ноември, както твърди Economic Daily News.

По-рано тази седмица стана ясно, че компанията е поръчала 70 милиона OLED панели на Samsung, предвиждайки голямото търсене, а доставчикът е готов да произведе до 95 милиона бройки до края на годината, в зависимост от ситуацията. Пазарните наблюдатели твърдят, че е необходимо да се анализират поръчките на компоненти по веригата за доставки, за да се види дали производството на iPhone 8 вече е започнало.