Изберете Страница

Нов доклад разкри детайли за интериора на Apple Campus 2

Всички ние сме виждали снимки на новия кампус на Apple от вън и той наистина наподобява космически кораб, но подробностите за вътрешния интериор са по-оскъдни. Сега в обширна статия, Reuters разказва, че Campus 2 е почти завършен и откриването му се очаква през пролeтта, но разкрива и някои любопитни подробности за вниманието към детайла, с което се слави компанията и което в пълна сила важи и за обзавеждането на сградата, където голяма част от предметите напомнят дизайна на iPhone.

Статията е базирана на разказа на строителни предприемачи, накоито е било възложена една или друга част от изпълнението и в нея се споменава, че дори тоалетните са с елегантен дизайн, напомнящ iPhone, а бутоните в асансьорите приличат на емблематичния хоум бутона на смартфона.

Според стандартите на компанията, указанията за работа със специалната дървесина използвана в комплекса са с обем от цели 30 страници и работниците са били задължени да носят ръкавици, за да не повредят деликатния материал. Панелите на тавана са изработени от шлайфан бетон и е трябвало да са безупречно както отвън, така и отвътре, а всеки един от тях е преминал оценка за качество от екип на Apple. Тя е поискала и повторно проектиране на дръжките на вратите, за да отговарят те на високите й стандарти, което е продължило повече от година и половина.

Всичко това силно напомня на стремежа на покойния Стив Джобс към идеалното, но води до големи забавяния на проекта, който трябваше да бъде завършен още през 2015 година. Като пример можем да дадем дизайна на вратите, за които компанията държи да са напълно плоски, без праг в долната част и инженерите са прекарали месеци в търсене на начин да го направят. Сградата носи присъщия на Apple минималистичен дизайн, дори и що се отнася до противопожарната аларма, която гарантира безопасност в случай на извънредна ситуация и това е довело до цели 15 срещи с отдела за противопожарна безопасност на щата.

За вътрешния интериор на Campus 2, компанята е отделила 1 милиард от първоначалния бюждет от 5 милиарда долара, но сградата вече е почти готова и откриването й най-вероятно ще се състои тази пролет, като тя ще прюти 13 000 служители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This