Всички ние сме виждали снимки на новия кампус на Apple от вън и той наистина наподобява космически кораб, но подробностите за вътрешния интериор са по-оскъдни. Сега в обширна статия, Reuters разказва, че Campus 2 е почти завършен и откриването му се очаква през пролeтта, но разкрива и някои любопитни подробности за вниманието към детайла, с което се слави компанията и което в пълна сила важи и за обзавеждането на сградата, където голяма част от предметите напомнят дизайна на iPhone.

Статията е базирана на разказа на строителни предприемачи, накоито е било възложена една или друга част от изпълнението и в нея се споменава, че дори тоалетните са с елегантен дизайн, напомнящ iPhone, а бутоните в асансьорите приличат на емблематичния хоум бутона на смартфона.

Според стандартите на компанията, указанията за работа със специалната дървесина използвана в комплекса са с обем от цели 30 страници и работниците са били задължени да носят ръкавици, за да не повредят деликатния материал. Панелите на тавана са изработени от шлайфан бетон и е трябвало да са безупречно както отвън, така и отвътре, а всеки един от тях е преминал оценка за качество от екип на Apple. Тя е поискала и повторно проектиране на дръжките на вратите, за да отговарят те на високите й стандарти, което е продължило повече от година и половина.

Всичко това силно напомня на стремежа на покойния Стив Джобс към идеалното, но води до големи забавяния на проекта, който трябваше да бъде завършен още през 2015 година. Като пример можем да дадем дизайна на вратите, за които компанията държи да са напълно плоски, без праг в долната част и инженерите са прекарали месеци в търсене на начин да го направят. Сградата носи присъщия на Apple минималистичен дизайн, дори и що се отнася до противопожарната аларма, която гарантира безопасност в случай на извънредна ситуация и това е довело до цели 15 срещи с отдела за противопожарна безопасност на щата.

За вътрешния интериор на Campus 2, компанята е отделила 1 милиард от първоначалния бюждет от 5 милиарда долара, но сградата вече е почти готова и откриването й най-вероятно ще се състои тази пролет, като тя ще прюти 13 000 служители.