Изберете Страница

Нов доклад разкри детайли за интериора на Apple Campus 2

Всички ние сме виждали снимки на новия кампус на Apple от вън и той наистина наподобява космически кораб, но подробностите за вътрешния интериор са по-оскъдни. Сега в обширна статия, Reuters разказва, че Campus 2 е почти завършен и откриването му се очаква през пролeтта, но разкрива и някои любопитни подробности за вниманието към детайла, с което се слави компанията и което в пълна сила важи и за обзавеждането на сградата, където голяма част от предметите напомнят дизайна на iPhone.

Статията е базирана на разказа на строителни предприемачи, накоито е било възложена една или друга част от изпълнението и в нея се споменава, че дори тоалетните са с елегантен дизайн, напомнящ iPhone, а бутоните в асансьорите приличат на емблематичния хоум бутона на смартфона.

Според стандартите на компанията, указанията за работа със специалната дървесина използвана в комплекса са с обем от цели 30 страници и работниците са били задължени да носят ръкавици, за да не повредят деликатния материал. Панелите на тавана са изработени от шлайфан бетон и е трябвало да са безупречно както отвън, така и отвътре, а всеки един от тях е преминал оценка за качество от екип на Apple. Тя е поискала и повторно проектиране на дръжките на вратите, за да отговарят те на високите й стандарти, което е продължило повече от година и половина.

Всичко това силно напомня на стремежа на покойния Стив Джобс към идеалното, но води до големи забавяния на проекта, който трябваше да бъде завършен още през 2015 година. Като пример можем да дадем дизайна на вратите, за които компанията държи да са напълно плоски, без праг в долната част и инженерите са прекарали месеци в търсене на начин да го направят. Сградата носи присъщия на Apple минималистичен дизайн, дори и що се отнася до противопожарната аларма, която гарантира безопасност в случай на извънредна ситуация и това е довело до цели 15 срещи с отдела за противопожарна безопасност на щата.

За вътрешния интериор на Campus 2, компанята е отделила 1 милиард от първоначалния бюждет от 5 милиарда долара, но сградата вече е почти готова и откриването й най-вероятно ще се състои тази пролет, като тя ще прюти 13 000 служители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This