Изберете Страница

Нов доклад разкри детайли за интериора на Apple Campus 2

Всички ние сме виждали снимки на новия кампус на Apple от вън и той наистина наподобява космически кораб, но подробностите за вътрешния интериор са по-оскъдни. Сега в обширна статия, Reuters разказва, че Campus 2 е почти завършен и откриването му се очаква през пролeтта, но разкрива и някои любопитни подробности за вниманието към детайла, с което се слави компанията и което в пълна сила важи и за обзавеждането на сградата, където голяма част от предметите напомнят дизайна на iPhone.

Статията е базирана на разказа на строителни предприемачи, накоито е било възложена една или друга част от изпълнението и в нея се споменава, че дори тоалетните са с елегантен дизайн, напомнящ iPhone, а бутоните в асансьорите приличат на емблематичния хоум бутона на смартфона.

Според стандартите на компанията, указанията за работа със специалната дървесина използвана в комплекса са с обем от цели 30 страници и работниците са били задължени да носят ръкавици, за да не повредят деликатния материал. Панелите на тавана са изработени от шлайфан бетон и е трябвало да са безупречно както отвън, така и отвътре, а всеки един от тях е преминал оценка за качество от екип на Apple. Тя е поискала и повторно проектиране на дръжките на вратите, за да отговарят те на високите й стандарти, което е продължило повече от година и половина.

Всичко това силно напомня на стремежа на покойния Стив Джобс към идеалното, но води до големи забавяния на проекта, който трябваше да бъде завършен още през 2015 година. Като пример можем да дадем дизайна на вратите, за които компанията държи да са напълно плоски, без праг в долната част и инженерите са прекарали месеци в търсене на начин да го направят. Сградата носи присъщия на Apple минималистичен дизайн, дори и що се отнася до противопожарната аларма, която гарантира безопасност в случай на извънредна ситуация и това е довело до цели 15 срещи с отдела за противопожарна безопасност на щата.

За вътрешния интериор на Campus 2, компанята е отделила 1 милиард от първоначалния бюждет от 5 милиарда долара, но сградата вече е почти готова и откриването й най-вероятно ще се състои тази пролет, като тя ще прюти 13 000 служители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This